SEGRE

AUDIOVISUALS FESTIVAL

'Stop-motion', eix de l'Animac

El ‘pare’ de pel·lícules com ‘Chicken Run’ o ‘Pirates!’, entre els convidats || La vint-i-tresena edició del certamen se celebrarà del 21 al 24 de febrer

Escena de la sèrie ‘Wallace & Grommit’ de Peter Lord.

Escena de la sèrie ‘Wallace & Grommit’ de Peter Lord.ANIMAC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició número 23 de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya - Lleida (Animac), organitzada per l’ajuntament de Lleida, tindrà com a eix temàtic l’animació per stop-motion. Així ho va anunciar ahir l’organització amb un vídeo en el seu compte de Twitter, en el qual apareixien Carolina López, directora del certamen, al costat dels germans britànics Quay, uns dels referents en aquesta especialitat. El festival se celebrarà del 21 al 24 de febrer del 2019 a Lleida. La capital de Ponent rebrà la visita d’algunes de les principals figures d’aquesta tècnica. Un d’aquests participants serà el britànic Peter Lord, fundador de l’estudi Aardman que ha donat a llum sèries com Wallace & Gromit i El Xai Shaun, i pel·lícules com Chicken Run o Pirates! Lord rebrà, a més, un premi especial per la seua brillant trajectòria i la de la seua productora. L’edil de Cultura Montse Parra va explicar que la visita de Lord “corrobora l’alt nivell de la mostra, que a més de donar a conèixer l’animació més capdavantera comparteix aquests coneixements amb els joves creadors”. Parra va recordar que “Lleida aposta per l’art audiovisual amb festivals com l’Animac i projectes com el Magical Media”. També hi assistiran Chris Lavis i Maciek Szczerbowski, un duo canadenc d’animació reconegut pel seu premiat curtmetratge Madame Tutli-Putla, que presentaran la primera peça de realitat virtual animada amb stop-motion, titulada Gymnasia.

L’animació per aquest sistema està vivint la seua època daurada L’stop-motion és una tècnica d’animació en què es creen escenes amb moviment encavalcant imatges fixes successives i convertint-les en un metratge. No s’hi inclou el dibuix animat, ja que les imatges són fotografies d’objectes i ninots de, per exemple, plastilina. Segons Carolina López, directora de l’Animac, els films fets amb aquesta tècnica compten “amb la qualitat física dels objectes i els titelles, que atorguen una càrrega emocional i plàstica inigualable”. Així, no és estrany que l’edició 23 del certamen se centri en l’stop-motion, que es troba en el millor moment.

tracking