SEGRE

CERTÀMENS LITERATURA

Una vintena d'editorials, a la Fira del Llibre d'Organyà

L’escriptora Llucia Ramis compondrà la tradicional homilia laica

La presentació va comptar amb la presència de la consellera Laura Borràs i de l’escriptora Maria Barbal.

La presentació va comptar amb la presència de la consellera Laura Borràs i de l’escriptora Maria Barbal.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La XXII Fira del Llibre del Pirineu reunirà una vintena d’editorials i llibreries del 31 d’agost el 2 de setembre a Organyà, en una edició que comptarà amb l’escriptora i periodista Llucia Ramis, que aquest any s’encarregarà de compondre i llegir l’homilia laica del certamen. L’alcalde de la localitat, Celestí Vila, va destacar ahir durant la presentació del certamen a la Biblioteca de Catalunya de Barcelona que en aquesta edició hi haurà trenta autors que presentaran novetats, principalment vinculades amb el territori. Un d’ells serà el cantautor de Solsona Roger Mas, que donarà a conèixer el llibre El dolor de la bellesa, a més d’oferir un concert sota el mateix títol.

Així mateix, el poeta Vicenç Llorca donarà el tret de sortida oficial al certamen amb la conferència Gaudir de la literatura catalana. Vila també va detallar que, per segon any consecutiu, es mantindrà un dels plats forts de l’esdeveniment, La carrerada de llibres, que durant vint minuts convidarà els lectors a llegir a la travessia urbana C-14, que passa per aquest municipi. L’alcalde va explicar que, a part de ser un punt de trobada de la literatura del Pirineu, el certamen també vol ser “continuador de les homilies” i que per aquest motiu des de fa anys encarrega la composició d’homilies laiques i religioses a personalitats del món literari.

Així mateix, el teòleg i filòsof Pere Lluís Font serà el responsable de compondre l’homilia religiosa, lectura que tindrà lloc abans de l’entrega dels premis literaris de l’edició, als quals s’han presentat un total de 193 originals.

“Un certamen consolidat”

La presentació va comptar amb la presència de la consellera de Cultura, Laura Borràs, que va destacar la perseverança de la fira, que després de més de vint anys en marxa va considerar que s’ha consolidat i que ha demostrat que “al darrere hi ha gent que aposta per la cultura”. També va assistir a l’acte l’escriptora de Tremp Maria Barbal, que va ser l’encarregada de compondre l’homilia laica de l’edició del 2006, i que ha destacat l’oportunitat que va suposar per a ella poder abordar temes actuals en un gènere literari d’aquestes característiques.

tracking