SEGRE

CERTÀMENS MÚSICA

Arsèguel s'omple de folk

La Trobada amb els Acordionistes del Pirineu va viure ahir la jornada més multitudinària || Músics de quinze països diferents en el concert central

Un dels concerts que van tenir lloc divendres als Jardins del Seminari de la Seu d’Urgell.

Un dels concerts que van tenir lloc divendres als Jardins del Seminari de la Seu d’Urgell.ANTONI LOMBARTE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centenar d’habitants de la petita població d’Arsèguel, a l’Alt Urgell, van tornar a comprovar ahir com els carrers i prats s’omplien de músics i turistes des de primera hora del matí fins ben entrada la matinada. I és que la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu s’ha convertit en tot un clàssic amb gran poder de convocatòria. No en va, es van omplir les mil cadires de la carpa per escoltar el concert central del certamen, i no van ser pocs els que van escoltar dempeus o des de fora el concert, en el qual estava prevista l’actuació de virtuosos de l’acordió diatònic de quinze països diferents.

L’alma mater de la trobada, Artur Blasco, va explicar ahir a SEGRE que preveia que el recital durés unes tres hores, la qual cosa implicava acabar al voltant de la una de la matinada, però de vegades se’ns han fet les tres”, recordava, abans d’afegir que “el festival s’ha convertit en un referent i tots els músics volen tocar-hi”. Blasco també va assegurar que estava previst que una representant del departament de Cultura llegís una carta de l’exconseller Lluís Puig, “que sempre ha estat molt vinculat a la Trobada”.

D’altra banda, Blasco va revelar que acabaven de pactar la participació en una trobada d’acordionistes de Sibèria, “la qual cosa és indicatiu del nivell que ha adquirit el certamen al llarg dels anys”.

La 43 edició de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu va començar divendres a la Seu d’Urgell, amb diversos concerts. Entre aquests va destacar, com és habitual, l’espectacle nocturn als Jardins del Seminari, en el qual van participar acordionistes de dotze països diferents.

Un dels concerts que van tenir lloc divendres als Jardins del Seminari de la Seu d’Urgell.

Un dels concerts que van tenir lloc divendres als Jardins del Seminari de la Seu d’Urgell.ANTONI LOMBARTE

tracking