SEGRE

ART IL·LUSTRACIÓ

Perico Pastor se'n va a França

L’artista de la Seu d’Urgell continuarà vinculat a Barcelona, on mantindrà l’estudi, i a Lleida || S’instal·larà a Montpeller per “higiene creativa”

Perico Pastor, ahir, davant d’obres exposades a Barcelona.

Perico Pastor, ahir, davant d’obres exposades a Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Perico Pastor (Seu d’Urgell, 1953) traslladarà la seua residència habitual de Barcelona a Montpeller, al sud de França, a partir d aquest mes d’agost. Els motius són diversos, des de l’economia fins a les ganes de canvi, tant a nivell personal com professional. Tanmateix, això no suposa en absolut que es desvinculi de la capital catalana o de Lleida, ja que una setmana al mes tornarà a Barcelona per dedicar-se a pintar al seu estudi.

Bon exemple que continuarà el seu treball aquí és que el proper mes d’octubre participarà en el Big Draw, La Festa del Dibuix, en el qual elaborarà un treball de grans dimensions per encàrrec del MNAC. “Crec que pot ser molt higiènic ser en una ciutat on ningú et coneix”, explica el pintor a SEGRE. “És habitual que a Barcelona sempre estigui participant en alguna cosa, però crec que igual que als anys vuitanta me’n vaig anar a Nova York sense conèixer-hi ningú, ara, traslladar-me a una ciutat on sigui un complet desconegut pot ser molt estimulant a nivell creatiu, igual que després tornar i estar durant una setmana completament sol al meu estudi de Barcelona, que no el deixaré”, assenyala.

No amaga que la seua dona, la Sandra, és originària del país gal i fa vint anys que viu aquí i després de passar un any complicat pel que fa al seu estat de salut, “estarà bé canviar d’aires ara que està tot superat i estar un temps a França”. De moment, aquest és un canvi de residència temporal, que no es convertirà en definitiu fins d’aquí a un parell d’anys. “De moment, la nostra intenció és estar a Montpeller uns dos anys i després prendrem la decisió definitiva de si instal·lar-nos totalment a França o no”, va explicar Pastor.

Una setmana al mes tornarà a la capital catalana a treballar al seu estudi, que no abandona

L’il·lustrador està molt vinculat a Lleida, on ha exposat en nombroses ocasions tant al Museu d’Art Jaume Morera, com a les galeries Espai Cavallers i Indecor, entre d’altres. A més, va ser el pregoner de les últimes Festes de Maig i el 2015 va ser l’encarregat d’elaborar el cartell de les mateixes festes.

Pintarà una il·lustració al MNAC de 1.000 metres quadrats Quan Perico Pastor assegura que seguirà vinculat a Catalunya, ho diu seriosament. Almenys, pel que fa a dimensions. I és que és un dels convidats a participar en el Big Draw de Barcelona a l’octubre i ho farà en gran. S’instal·larà a la sala Oval del MNAC i durant tota la jornada elaborarà una il·lustració que ocuparà gairebé tot l’espai, la qual cosa significa aproximadament 1.000 metres quadrats.

“És tot un repte”, explica il·lusionat a SEGRE. El pintor, dibuixant i il·lustrador se’n va anar a mitjans dels setanta a Nova York, on va residir més d’una dècada. Allà va esclatar el seu art quan va començar a publicar il·lustracions a Harper’s Magazine, Village Voice, Vogue i, sobretot, The New York Times. Les seues obres narren moments quotidians, amb traços gruixuts i colorits característics que conformen un univers inconfusible. També ha il·lustrat la Bíblia.

tracking