SEGRE

CERTÀMENS MÚSICA

Feliu Ventura, al Festival de la Granadella de Música Popular i Tradicional

La trobada celebra el vint-i-cinquè aniversari

Organitzadors i autoritats, ahir a la Diputació després de presentar el Festival de la Granadella.

Organitzadors i autoritats, ahir a la Diputació després de presentar el Festival de la Granadella.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantautor valencià Feliu Ventura, acompanyat de Xerramequ i els Aborígens, serà un dels caps de cartell de la 25 edició del Festival de la Granadella de Música Popular i Tradicional catalana, que se celebrarà del 24 al 26 d’agost en aquesta població de les Garrigues. L’actuació està prevista per al dissabte 25 a les 23 hores de la nit, i es basarà en el seu disc de tribut al cantautor Ovidi Montllor, Faré vacances: una visita a Ovidi Montllor.

La clausura serà un altre dels plats forts del certamen, amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que també celebren els 25 anys i ho fan amb el disc No tinc diners (diumenge 26, 20 hores). El certamen comptarà a més amb els concerts de Les Anxovetes i La Terrasseta de Preixens (divendres 24) o El Pont d’Arcalís i Miquel del Roig (dissabte 25). Així mateix, destacaran activitats que ja s’estan convertint en tot un emblema del festival, com la Cursa de les Pedretes, la Cursa de la Cordera o el Taller de Jota, totes dissabte. Diumenge, la jornada tradicionalment de més afluència de públic, hi haurà una ballada de sardanes, un taller de ball de bastons i un espectacle dels Bastoners del Pla de l’Aigua, a banda dels esmentats Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Una altra de les activitats previstes és un sopar maridatge amb oli d’oliva verge extra.

L’alcalde de la localitat, Carlos Gibert, va recordar ahir durant la presentació que el certamen compta amb un pressupost d’uns 10.000 euros i acull aproximadament 2.000 persones durant els tres dies, la meitat d’elles, diumenge. Des de la inauguració l’any 1993, han passat pel certamen fins a 63 grups i solistes, entre els quals destaquen noms com el de Maria del Mar Bonet o Lídia Pujol.

tracking