SEGRE

TEATRE POLÈMICA

FiraTàrrega accedeix a fer l'obra en una altra zona del cementiri

Conversen amb els familiars afectats però reiteren que la peça és “respectuosa”

Les Impuxibles presentaran a FiraTàrrega 2018 la seua primera obra de carrer, ‘Painball’.

Les Impuxibles presentaran a FiraTàrrega 2018 la seua primera obra de carrer, ‘Painball’.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega va reafirmar ahir la predisposició a concloure la polèmica per l’obra de teatre programada al cementiri. El director executiu, Oriol Martí, va destacar que “hem iniciat converses amb una família que ens va fer saber que li sabia greu que es fes una representació teatral molt a prop del lloc on reposa un familiar, motiu pel qual estem buscant un altre emplaçament al mateix recinte del cementiri, però que no estigui tan pròxim als nínxols”.

En aquest sentit, Martí va assegurar que “FiraTàrrega està a disposició de la ciutadania per resoldre les eventualitats que puguin sorgir sobre aquesta o qualsevol altra qüestió” i va recordar que “el caràcter del certamen és totalment conciliador i no volem generar cap polèmica”. Amb tot, Martí va apuntar que “busquem una solució satisfactòria per a les dos parts sense deixar de banda la voluntat de fer una activitat artística”, tenint en compte que aquesta és “cent per cent respectuosa amb el repòs dels difunts i amb els seus familiars”.

El director artístic de FiraTàrrega va afegir que els ha sorprès aquesta polèmica “perquè aquesta peça teatral va ser concebuda, pensada i ideada, des del màxim respecte, per fer-se, exclusivament, en un cementiri”.

L’obra, Prácticas de vuelo para acabar con el olvido, del dramaturg mexicà Antonio Zúñiga i interpretada per la companyia Chroma Teatre, homenatja els dos brigadistes internacionals enterrats a la ciutat de Tàrrega i tracta sobre la memòria recent del país a partir d’un diàleg intergeneracional entre un avi i el seu nét.

Nou assaig de Les Impuxibles

Les Impuxibles van oferir dilluns a la nit el segon assaig obert de Painball, la seua primera peça de carrer, que va tenir lloc a la plaça Major i que forma part del Programa de Suport a la Creació. Tres intèrprets i un piano de cua proposen una obra de dansa reivindicativa centrada en la paraula llibertat que es desenvolupa a partir d’un joc de pilotes que genera un espai sonor i un ritme així com també una forma de moure’s, una corporalitat i un univers propi.

tracking