SEGRE

MÚSICA ?LA PEDRA PARLA?

Cicle de concerts al monestir de Vallbona de les Monges

Actuació del conjunt O vos Omnes ahir a Vallfogona.

Actuació del conjunt O vos Omnes ahir a Vallfogona.PACO AMATE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La música és la protagonista aquest cap de setmana al monestir de Vallbona de les Monges, que acull la quarta edició del cicle La pedra parla. Ahir van tenir lloc els dos primers concerts i el cicle finalitzarà avui al migdia amb un singular concert a càrrec de l’actriu i soprano Anna Moliner acompanyada per Jordi Domènech al piano. L’última proposta d’aquest cicle musical, pensat per conviure amb el silenci de la comunitat femenina que habita el monestir, presenta un programa despreocupat que evoluciona des de la música de Mozart fins al musical de Broadway.

El jove conjunt vocal i instrumental O vos Omnes, un dels grups vocals de música antiga de més projecció de Catalunya, va ser l’encarregat d’inaugurar ahir el cicle. Dirigit per Xavier Pastrana, es van centrar en el repertori propi dels segles XV-XVIII. A la nit, estava previst el concert d’un dels pianistes més reconeguts de la seua generació, Josep Maria Colom, que tenia previst presentar un programa centrat en dos autors fonamentals de la història de l’instrument: Debussy i Chopin.

El claustre del monestir de Vallbona de les Monges es converteix aquest any a l’escenari exclusiu d’aquest cicle, organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural amb una aposta musical d’alta qualitat artística amb tres concerts.

tracking