SEGRE

CINEMA

Els Òscar tindran una nova categoria dedicada a les pel·lícules més populars

La gala no sobrepassarà les tres hores de durada

Els Òscar tindran una nova categoria dedicada a les pel·lícules més populars

Els Òscar tindran una nova categoria dedicada a les pel·lícules més popularsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Acadèmia de Hollywood va anunciar aquest dimecres una sèrie de canvis per a la cerimònia dels Òscar, com un guardó a les pel·lícules més populars i l’anunci dels guanyadors en determinades categories durant els talls per a publicitat.

L’Acadèmia, la Junta de Governadors de la qual es va reunir ahir a la nit, va reelegir John Bailey per a un segon mandat al capdavant de la institució i va aprovar "canvis significatius" en la retransmissió dels premis més famosos de la indústria del cinema, que han anat perdent audiència durant els últims anys.

Per fer front a aquesta situació, l’organització, després de discutir sobre aquests plans durant els últims mesos, va decidir apostar per una gala dels Òscar que no sobrepassarà les tres hores de durada.

"Som compromesos amb produir un espectacle entretingut de tres hores i oferir uns Òscar més accessibles per als nostres espectadors a tot el món", va indicar l’Acadèmia en una missiva dirigida als seus membres.

Per assegurar-se que el programa no superarà les tres hores, s’ha decidit que els vencedors en determinades categories s’anunciïn durant les pauses publicitàries. Els millors moments d’aquests discursos seran emesos durant la retransmissió.

A més, s’ha decidit que la cerimònia dels Òscar el 2020 se celebri el 9 de febrer en comptes del 23 de febrer, com s’havia anunciat prèviament.

Però el canvi més significatiu és, sens dubte, la inclusió d’una nova categoria que reconeixerà a la millor pel·lícula amb un gran èxit popular. L’Acadèmia, de moment, únicament ha detallat que els requisits per accedir a aquesta categoria es donaran a conèixer pròximament.

D’aquesta manera la institució garantirà la presència en els Òscar de les pel·lícules més comercials de l’any, una cosa que no sempre passa.

L’Acadèmia va ampliar a un màxim de deu el nombre d’obres que lluitarien per l’Òscar a la millor pel·lícula -tradicionalment cinc- després de la criticada absència de "The Dark Knight" entre les candidates de 2009.

Aquell moviment es va decidir amb l’esperança d’afavorir la inclusió dels films més populars i així congregar un major nombre d’espectadors davant el televisor per veure la gala.

tracking