SEGRE

FESTIVALS CINE

'Ni un pas enrere', d'Hèctor Suñol, premiat a Puigcerdà

El film del cineasta de les Borges, guardonat com a Millor Documental

Hèctor Suñol mostrant el premi per ‘Ni un pas enrere’.

Hèctor Suñol mostrant el premi per ‘Ni un pas enrere’.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cineasta de les Borges Blanques Hèctor Suñol va guanyar el cap de setmana passat el Premi al Millor Documental per Ni un pas enrere, al IX Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, que es va celebrar del 28 de juliol al 5 d’agost al Museu Cerdà de Puigcerdà.

Era el primer festival en el qual participava, per la qual cosa Suñol es mostrava en declaracions a SEGRE “molt content i il·lusionat” pel reconeixement al seu treball, un retrat de Catalunya des de l’1-O fins al final de l’aplicació de l’article 155.

La pel·lícula, d’uns 70 minuts de durada, és el resultat de sis mesos de treball des de l’1 d’octubre a través de videoclips de jornades clau en el procés.

En aquest sentit, inclou des de les votacions a la capital de les Garrigues fins a la versió heavy d’Els Segadors (The Reapers) de la banda nord-americana A Sound of Thunder, per citar només un parell d’exemples, encara que la població de les Borges Blanques és l’eix central del documental.

Està agrupat en una sèrie de vídeos musicals (Referèndum, Els Segadors, No Surrender…) i en la banda sonora de la pel·lícula han participat grups i solistes com A Sound of Thunder, Txarango, Ars Moris, Gerry Mulvenna, Josep Thió o el músic de la capital de les Garrigues Jordi Nus.

Aquest no és el primer treball de Suñol sobre el procés polític que viu Catalunya. De fet, va començar amb Referèndum, l’any passat, que relata la jornada de l’1 d’octubre a les Borges Blanques, i posteriorment es va embarcar en el videoclip musical de la cançó The Reapers en què els nord-americans A Sound of Thunder canten la versió heavy d’Els Segadors.

“Acudiré als dos festivals, em fa molta il·lusió”, va explicar el director a SEGRE, mentre que confirmava que també l’ha presentat a altres certàmens internacionals en què confia que l’acceptin. “Ens trobem a l’espera”, va revelar.

Seleccionat per participar en dos certàmens a Croàcia i Rússia El documental, que es va estrenar al Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques el 4 de maig passat, també ha estat seleccionat per participar en el Festival Film History, que se celebrarà del 5 al 9 de setembre a Rijeka (Croàcia). Aquí la pel·lícula es projectarà en la seua versió anglesa (Not a step back!) el dia 7 i dos dies més tard, el 9 de setembre, el cineasta de les Borges Blanques acudirà a la XIV edició del Kazan International Festival Cinema, que té lloc a la ciutat russa de Kazan, on és un dels deu finalistes seleccionats.

tracking