SEGRE

PATRIMONI VISITES

Una ruta per fonts històriques estrena les visites nocturnes

El guia Armand Forcat va revelar els detalls de les vuit fonts que es van construir el 1864 a Cervera.

El guia Armand Forcat va revelar els detalls de les vuit fonts que es van construir el 1864 a Cervera.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un recorregut per les vuit històriques fonts de Cervera, que es van construir l’any 1864 coincidint amb l’arribada de l’aigua a la ciutat, va estrenar dimarts a la nit la catorzena edició del cicle de visites nocturnes. Els més de 250 assistents van descobrir totes les curiositats d’aquestes fonts de la mà del guia Armand Forcat.

La visita portava per títol Gota a gota... i va recórrer el centre de Cervera amb parades a les fonts dels carrers General Güell i Combat així com la font i l’antic pou de Sant Miquel, la Sant Agustí del carrer Major i la font monumental ubicada a la plaça Major, entre d’altres.

Armand Forcat va explicar que “aquesta última està dedicada al marquès de Capmany, senyor de Vergós Guerrejat, que va ser precisament la persona que va fer possible l’arribada de l’aigua a la ciutat de Cervera”.

Cada estiu, la capital de la Segarra ofereix quatre visites nocturnes guiades, tres els dimarts d’agost (excepte el de la setmana de l’Aquelarre) i una altra durant la Isagoge, a mitjans de setembre. La setmana que ve els assistents descobriran com es va construir la Universitat i la visita del dia 28 d’agost portarà el misteriós títol: Tan importants com desconegudes.

Armand Forcat va destacar la bona acollida de les visites nocturnes amb una mitjana de 250 a 400 assistents. En 14 anys n’han organitzat més de mig centenar i cap de repetida. La principal peculiaritat és que la temàtica dels itineraris és sorpresa.

tracking