SEGRE

TEATRE POLÈMICA

FiraTàrrega trasllada la polèmica obra fora del cementiri

Tindrà lloc a escassos metres de l’espai inicial però fora del recinte

Familiars de difunts van mostrar el seu malestar per la proximitat dels actors i del públic als nínxols.

Familiars de difunts van mostrar el seu malestar per la proximitat dels actors i del públic als nínxols.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega ha decidit traslladar la polèmica obra de teatre a la part exterior del cementiri municipal. Es tracta de Prácticas de vuelo para acabar con el olvido de la companyia Chroma Teatre i centrada en un text del dramaturg mexicà Antonio Zúñiga.

El director artístic del certamen, Jordi Duran, va avançar que “representarem l’espectacle fora del cementiri, en un espai que es troba a continuació del que vam plantejar al principi”, encara que és a la part exterior del recinte. Duran va explicar que es van reunir familiars dels enterrats a la zona que consideraven que, per respecte i per un tema cultural, l’obra no havia de realitzar-se allà. Segons Duran, “parlant la gent s’entén i hem trobat una solució a gust de tothom”. Duran també va revelar que “la polèmica m’ha sorprès encara que som aquí per entendre tots els punts de vista i parlar-ho”.

Quan es va originar la polèmica (vegeu SEGRE del 31 de juliol i de l’1 d’agost), FiraTàrrega va emetre un comunicat en el qual destacava el seu caràcter conciliador i que no pretenien generar cap polèmica. Així mateix, destacaven que l’obra és cent per cent respectuosa amb el repòs dels difunts i els seus familiars. Precisament, la proposta homenatja dos brigadistes internacionals que reposen al cementiri de Tàrrega i les restes dels quals van ser exhumades recentment. El cementiri continuarà sent espai d’exhibició de l’edició de FiraTàrrega 2018 ja que a la part antiga continua programada la performance Un.habitants_To make room for us, de Caterina Moroni.

La Fira potencia el Pati com a espai escènicEl director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, va presentar dilluns el programa de la present edició del certamen a l’espai cooperatiu La Soll. Duran va desgranar el mig centenar d’obres perquè els assistents puguin escollir i va destacar que potenciaran el Pati com a espai escènic a fi de recuperar el centre de la ciutat, ja que les taquilles es traslladaran a la plaça de les Nacions.

Familiars de difunts van mostrar el seu malestar per la proximitat dels actors i del públic als nínxols.

Familiars de difunts van mostrar el seu malestar per la proximitat dels actors i del públic als nínxols.SEGRE TÀRREGA

tracking