SEGRE

MúSICA

Mor als 76 anys Aretha Franklin, la "Reina del Soul"

Mor als 76 anys Aretha Franklin, la

Mor als 76 anys Aretha Franklin, la "Reina del Soul"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantant nord-americana Aretha Franklin, coneguda com la "Reina del Soul", va morir als 76 anys a la seua casa de Detroit, ha informat avui el seu representant, Gwendolyn Quinn, als mitjans locals.

Quinn va indicar que Franklin va morir envoltada d’amics i familiars, després de romandre diversos dies en cures pal·liatives pel càncer de pàncrees que patia.

Nascuda el 1942 a Memphis (Tennessee, EUA)), Franklin portava en la música des dels anys cinquanta i compta amb grans èxits com "Respect" i "Spanish Harlem", als quals se sumeixi l’haver guanyat divuit premis Grammy.

El 1979 va rebre la seua estrella al Passeig de la Fama de Hollywood i el 1987 va ser la primera dona que va ingressar al saló de la fama del rock and roll.

Franklin, posseïdora d’una poderosa veu que va enlluernar milions de nord-americans durant dècades, va cantar en la cerimònia d’investidura de l’expresident Barack Obama (2009-2017), el gener de 2009, igual com ho havia fet abans en la del també exmandatari Bill Clinton (1993-2001).

La seua última actuació va ser el novembre de 2017 en un concert a Nova York de la Fundación Elton John per a la lluita contra la sida.

tracking