SEGRE

MÚSICA VENDES

The Eagles superen Michael Jackson en el disc més venut

Els èxits de la banda californiana, per sobre de ‘Thriller’

La històrica banda de Los Angeles, en un concert en una imatge d’arxiu.

La històrica banda de Los Angeles, en un concert en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àlbum Their Greatest Hits 1971-1975 de la banda nord-americana The Eagles ha superat Thriller, del malaguanyat Michael Jackson, com el més venut de tots els temps als Estats Units, va informar ahir la revista especialitzada Rolling Stone. L’àlbum ha recuperat aquesta posició privilegiada gairebé una dècada després de la mort del “rei del pop”, a l’assolir els 38 milions de còpies venudes, per sobre dels 33 milions que registra el mític àlbum de Michael Jackson.

Aquest disc recopilatori de The Eagles ja va ocupar la primera plaça de “més venut de la història” durant uns deu anys fins al 2009, quan la mort de Jackson va disparar l’interès i les vendes de Thriller i el va col·locar dalt de tot d’aquesta classificació. “Agraïm a les nostres famílies, a la nostra gerència, al nostre equip, a la gent de la ràdio i, sobretot, als fidels seguidors que ens han acompanyat durant els alts i baixos de 46 anys de carrera”, va assenyalar en un comunicat un dels fundadors i cantants de la banda, Don Henley. A més, un altre dels àlbums de la banda de Los Angeles, Hotel California, va assolir la tercera posició d’aquesta llista després de superar els 26 milions de vendes.

L’Associació de la Indústria de l’Enregistrament dels Estats Units va recalcular el total de vendes d’aquests discos i va tenir en compte també les transmissions en línia (1.500 escoltes equivalen a una venda) i les descàrregues digitals (deu cançons es comptabilitzen també com una venda).

tracking