SEGRE

IMPOSTOS

El ministre de Cultura creu que la rebaixa de l'IVA als cinemes s'hauria de notar "com més aviat millor"

El ministre de Cultura creu que la rebaixa de l'IVA als cinemes s'hauria de notar

El ministre de Cultura creu que la rebaixa de l'IVA als cinemes s'hauria de notar "com més aviat millor"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Cultura, José Guirao, ha precisat aquest dimecres a Barcelona que el seu departament no té intenció de tornar a situar l’IVA del sector cultural en el 21 %, però sí creu que, en l’àmbit del cinema, s’hauria de notar la rebaixa fiscal aprovada "com més aviat millor" i de forma "transparent".

Després que ahir realitzés unes declaracions en les que considera que potser es "va explicar malament" i "se li va sobreinterpretar", avui ha asseverat: "El que vaig dir i ho mantinc és que el sector del cinema, en aquest cas els exhibidors, es juguen part de la seua credibilitat si no traslladem als ciutadans la rebaixa d’impostos".

Al seu judici, si bé és cert que "una part del sector l’ha traslladat i és veritat que estem veient que hi ha un progressiu trasllat, si no els diem als ciutadans, 'escolta, aquest benefici fiscal es tradueix que l’entrada per anar al cinema és més barata, en la mateixa proporció que la desgravació fiscal’, això és dolent per al cinema, per a la butxaca dels ciutadans i per a la cultura".

"Si s’ha fet una rebaixa fiscal, que és molt difícil d’aconseguir, no només per a la cultura, la farem visible. No anem a generar dubtes ni a la ciutadania ni a l’opinió pública ni als mitjans de comunicació", ha afirmat el ministre després de visitar el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) al costat de la consellera de Cultura, Laura Borràs.

"El que vaig dir ahir -ha prosseguit- és que això no s’està traslladant en la mesura amb la que s’esperava o amb la promptitud en què s’esperava i hem de fer l’esforç que aquest trasllat sigui ràpid, com més aviat millor i transparenti".

Com també va fer ahir, ha tornat a demanar "coherència" al sector perquè aquesta reivindicació portava fent-se des de fa molt temps i des de tots els sectors s’indicava que "allò de l’IVA anava en contra de la cultura".

"Doncs si ara es baixa, que no es torni en contra de la cultura", ha agregat.

Finalment, el ministre s’ha preguntat: "Què volem tots? Que la gent vagi al cinema, que gaudeixi del cinema com un art; volem que les sales continuïn vivint, que no es tanquin, que s’obrin, que hi hagi més recaptació i més diners per a producció. Al final tots volem que el cinema millori", ha postil·lat.

tracking