SEGRE

EQUIPAMENTS CINE

Cervera recupera el cine estable al setembre al Teatre de la Passió

Prova pilot fins a finals d’any arran de l’acord del Patronat de la Passió i la Paeria || Les projeccions s’iniciaran dissabte vinent després de 4 anys sense pel·lícules

Imatge d’arxiu del Gran Teatre de la Passió de Cervera.

Imatge d’arxiu del Gran Teatre de la Passió de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cervera tornarà a acollir sessions periòdiques de cine comercial després del tancament el maig de l’any 2014 de la sala del Casal de la ciutat, l’última que quedava a la Segarra. Ho farà el primer dissabte de cada mes al Gran Teatre de la Passió a partir de l’1 de setembre vinent. Això serà possible gràcies a un acord de col·laboració entre el Patronat de la Passió i la Paeria. El Patronat de la Passió llogarà un projector al Circuit Urgellenc i a fi d’amortitzar-lo oferirà dos pel·lícules cada dissabte, una d’infantil i una altra per a adults. La iniciativa s’allargarà fins a finals d’any per veure si el públic respon. Segons el conveni d’ús vigent de l’equipament, la Paeria pot utilitzar el Gran Teatre de la Passió quinze vegades a l’any i consumirà una d’aquestes tandes cada dos jornades de cine, per la qual cosa en les programades aquest 2018 gastarà dos dels tretze usos. El Patronat de la Passió es farà càrrec de les despeses: lloguer del projector i consum d’electricitat i calefacció.

El president del patronat, Xavier Cañabate, va explicar ahir que “llogar el projector costarà 2.000 euros per jornada i l’electricitat i la calefacció, uns altres 400 euros”. Cañabate confia a finançar almenys el lloguer del projector amb la venda de les entrades, que costaran 5,5 euros (infantil) i 7,5 euros (adult), i va recordar que “recuperar el cine a Cervera és una reivindicació veïnal” i més encara tenint en compte que el 2019 Cervera serà Capital de la Cultura. També va apuntar que “el Gran Teatre de la Passió compta amb un so de qualitat i una enorme pantalla, que ofereixen a l’espectador un marc incomparable”. Les primeres pel·lícules que es projectaran seran Vaya bichos i Alpha. Les entrades podran adquirir-se una hora abans de la projecció. Les altres tres jornades de cine tindran lloc els dies 6 d’octubre, 3 de novembre i 1 de desembre.

Finalment, Cañabate va avançar que es tracta d’una prova pilot per impulsar un projecte a més llarg termini segons el qual la Paeria instal·larà al Gran Teatre de la Passió un projector digital quan surti una nova línia d’ajuts. Per la seua part, l’edil de Cultura, Jaume Rossich, va apuntar que “de moment el compromís és només fins a finals d’any”.

tracking