SEGRE

CINE CERTAMEN

El festival Mostremp debat la relació entre el cine i els contes i llegendes

Segona jornada, amb l’escriptor Pep Coll

El moderador del debat, Jaume Solé, amb Pep Coll, Ferran Blanch i Octavi Espuga ahir al festival.

El moderador del debat, Jaume Solé, amb Pep Coll, Ferran Blanch i Octavi Espuga ahir al festival.MOSTREMP

Creat:

Actualitzat:

Les llegendes i els contes populars han estat sempre una gran font d’inspiració per al setè art. Així va voler posar-ho de manifest ahir el festival de cine rural Mostremp, en una edició en la qual el certamen posa especial accent en el gènere fantàstic, amb una taula redona sobre l’estreta vinculació entre els contes i llegendes i la creació cinematogràfica.

Així, va comptar amb la presència de dos cineastes lleidatans, Ferran Blanch i Octavi Espuga, i de l’escriptor pallarès Pep Coll que, per obrir el debat, va retrocedir fins a l’antiga Grècia –a la seua última novel·la recrea la vida del filòsof Heràclit–, per sentenciar que “si Homer no hagués escrit sobre la guerra de Troia, aquestes llegendes s’haurien perdut”. En un to més tècnic, Ferran Blanch va comentar que “el paper del contacontes en el cinema el representa la veu en off”.

El festival de cine rural Mostremp culminarà demà (18.00 h) amb l’entrega de premis

La taula redona cinematogràfica es va celebrar a l’aire lliure, a l’exterior de l’espai cultural La Lira, on avui dissabte a les 12.30 h. està previst també un altre debat, Cinema en femení, en aquest cas sobre la dona en el món de la creació i direcció de cine amb les directores Neus Ballús, Sílvia Quer i Laura Jou.

D’altra banda, el festival va projectar diversos films sobre geoparcs per donar a conèixer aquesta figura de protecció i promoció socioeconòmica coincidint amb l’entrada aquest passat mes d’abril del territori de la Conca de Tremp-Montsec en la xarxa mundial que impulsa la Unesco.

El públic també va poder veure els primers set curtmetratges a concurs a la secció oficial del festival. Avui es projectaran els vuit restants (19.00 hores), després de la secció dedicada a curts dels Pallars i la Ribagorça (17.30).

tracking