SEGRE

ARXIUS DIFUSIÓ

Digitalitzen la documentació històrica de les parròquies de Vallbona i Rocallaura

Els documents històrics ja poden consultar-se ‘on line’.

Els documents històrics ja poden consultar-se ‘on line’.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona ha digitalitzat el fons històric notarial de les parròquies de Vallbona de les Monges i Rocallaura, integrat per 79 unitats documentals i 28.375 imatges, d’entre els segles XIV i XX en el cas de la parròquia de Sant Llorenç de Rocallaura i del XVI al XX en el de Santa Maria de Vallbona.

La digitalització, que es va presentar dissabte passat als veïns de Vallbona, es va dur a terme en dos fases en virtut d’un conveni de col·laboració amb l’ajuntament d’aquest municipi de la Vall del Corb.

A la primera, es van digitalitzar els llibres sacramentals, amb baptismes, confirmacions, matrimonis, òbits i compliments pasquals, i a la segona, els manuals notarials. El director de l’arxiu, l’historiador Manuel Fuentes, va destacar que “mantenir els serveis d’un poble és tan important com conservar el patrimoni i atansar-lo a la ciutadania, de manera que dur a terme accions com aquesta honora l’ajuntament de Vallbona perquè significa que té preocupació cultural”.

Per a Fuentes, “aquests documents –que ja poden consultar-se al web www.ahat.cat– permeten estudiar la vida quotidiana dels pobles i la digitalització facilita l’accés a més persones”.

tracking