SEGRE

MÚSICA BALANÇ

El Festival de la Granadella, amb més de 3.000 visitants

Ball de bastons, novetat folklòrica al Festival de la Granadella.

Ball de bastons, novetat folklòrica al Festival de la Granadella.AYUNTAMIENTO DE LA GRANADELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 25 edició del Festival de Música Popular i Tradicional de la Granadella va culminar diumenge amb l’actuació del popular grup ebrenc de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que va posar el colofó a tres intenses jornades de concerts i activitats, que van reunir més de 3.000 visitants, superant en més d’un cinquanta per cent la xifra de l’any passat.

El certamen va congregar vuit conjunts, des de les havaneres de Les Anxovetes i els balls i danses tradicionals d’El Pont d’Arcalís fins a la cançó folk de Miquel Gil o els ritmes de La Terrasseta de Preixens, entre d’altres.

Com a novetat, el ball de bastons, les sardanes i la recuperació del ball de la jota de la Granadella, amb diversos tallers per aprendre i perfeccionar aquesta antiga dansa popular.

En l’acte de clausura, el senador Miquel Àngel Estradé i la diputada al Parlament Gemma Espigares –tots dos d’ERC– van posar el to reivindicatiu al certamen reclamant “la llibertat per construir una futura república catalana en la qual estimar les tradicions populars i mantenir-les vives passant el relleu als més joves per impulsar el futur”.

Les activitats paral·leles, en les quals van participar prop de 600 persones, van comptar amb una caminada popular, les curses de la Cordera i de la Pedreta, una trobada de puntaires i el tradicional concurs de bitlles.

tracking