SEGRE

LITERATURA CERTAMEN

La Fira del Llibre d'Organyà, amb mig centenar d'autors

Des de divendres, amb Llucia Ramis, Vicenç Llorca, Montse Sanjuan i Roger Mas

La Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà tornarà a repetir lectura popular simultània vora la C-14.

La Fira del Llibre del Pirineu d’Organyà tornarà a repetir lectura popular simultània vora la C-14.CYNTHIA SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Organyà inaugurarà divendres vinent l’edició número 22 de la Fira del Llibre del Pirineu, que comptarà amb la presència durant tres jornades d’activitats de mig centenar d’escriptors presentant les seues respectives novetats literàries, així com una vintena d’editorials vinculades al territori pirinenc.

L’escriptor Vicenç Llorca protagonitzarà la conferència inaugural amb una xarrada titulada Gaudir la literatura catalana i un avenç de la seua pròxima novel·la, Aquell antic missatge de l’amor, en un acte que presentarà l’escriptor de la Seu Albert Villaró.

La convidada especial del certamen, que s’encarrega cada any de pronunciar l’Homilia literària, serà en aquesta ocasió l’autora mallorquina Llucia Ramis, que acaba de publicar la novel·la Les possessions (premi Anagrama).

L’Homilia religiosa, que es llegirà en l’acte que se celebrarà dissabte (21.00 h) a l’església de Santa Maria –amb l’entrega dels premis Homilies d’Organyà–, anirà a càrrec del filòsof i teòleg Pere Lluís Font.

Des de divendres i fins diumenge se succeiran les presentacions de llibres en diversos espais habilitats al centre històric d’Organyà amb la presència d’escriptors com Josep Espunyes (Món rural. Mots que es perden), Montse Sanjuan (Anna Grim. Memòria mortal), Roger Manau (Hemingway, Orwell, Dos Passos, Saint-Exupéry. Ruta literària per Catalunya), Isaac Beà (Diccionari etnogràfic pallarès), Joan Obiols (L’Alt Ripollès, l’Alt Berguedà, l’Alt Solsonès i l’Alta Noguera) o Albert Galindo i Laura Pal (El tió de la Freita).

Val a destacar també la presència de dos cantautors presentant el seu debut literari en forma de llibre. D’una banda, la lleidatana Meritxell Gené, amb el seu poemari Després dels esbarzers; i de l’altra, el cantautor de Solsona Roger Mas, que presentarà El dolor de la bellesa i, a més, protagonitzarà el recital de clausura del certamen diumenge (13.30).

Promoció de la lectura a la travessia urbana de la C-14 Després de l’èxit de la iniciativa nascuda l’any passat, la Fira del Llibre del Pirineu repetirà aquest dissabte vinent (12.00 h) la denominada Carrerada de llibres, un dels plats forts del certamen. Aquesta activitat consisteix en la lectura popular i simultània de llibres durant uns 20 minuts al costat de la travessia urbana de la C-14 que creua pel centre d’Organyà. L’organització convoca tothom qui vulgui participar en aquesta lectura amb l’objectiu de promoure aquesta activitat tant entre la gent que llegirà com entre les persones que en aquell moment passin amb els seus cotxes per la localitat i així també difondre la mateixa Fira del Llibre. Aquesta no serà l’única activitat paral·lela en el programa, que també preveu animació musical amb La Sonsoni, mostra d’artesania alimentària de proximitat, biblioteca infantil i sessions de contacontes per als més petits.

tracking