SEGRE

CINE FESTIVAL

Vanessa Redgrave, emocionada amb el Lleó d'Or a Venècia

La Mostra obre amb ‘First Man’, del director de ‘La La Land’

La veterana actriu britànica Vanessa Redgrave va agrair en un fluid italià el reconeixement.

La veterana actriu britànica Vanessa Redgrave va agrair en un fluid italià el reconeixement.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La britànica Vanessa Redgrave va rebre ahir a la nit el Lleó d’Or a tota la seua carrera cinematogràfica a l’obertura del Festival de Venècia per la “seua extraordinària personalitat humana i artística”, un reconeixement que l’actriu va recollir emocionada i amb paraules d’agraïment al cine i al certamen.

Guanyadora de l’Oscar a la millor actriu de repartiment per Julia (1977), Redgrave va agrair el premi en un fluid italià i va parlar d’“art cinematogràfic”, posant l’accent en la paraula art, que és el que va dir que es troba al festival italià, que va guardonar una actriu amb una llista de desenes de títols que ara ha coronat com a directora del documental Sea Sorrow (2017) sobre els immigrants que creuen el Mediterrani.

En aquest sentit, l’actriu britànica –amb la seua infantesa com a desplaçada de la Segona Guerra Mundial en la memòria– va arremetre contra els governs europeus per ignorar la realitat del món i el drama dels refugiats.

Després de l’acte de reconeixement a Redgrave, la Mostra va obrir la 75a edició amb la projecció de First Man, que narra l’arribada de l’home a la Lluna, centrada en la figura de Neil Amstrong.

El realitzador Damien Chazelle (La La Land) i l’actor Ryan Gosling van arribar al festival com les estrelles del film, però segons la crítica no es van complir les expectatives. Per la seua part, Guillermo del Toro va advertir que “sóc president del jurat, no dictador del jurat” i que jutjarà igual una cinta d’Austràlia que una del seu país, Mèxic.

tracking