SEGRE

ART LITIGI

L'arquebisbe Omella visita de vacances Sixena amb el bisbe de Barbastre

Vista judicial prèvia el dia 10 pel Diocesà

Exposició a Sixena amb les obres d’art traslladades des de Lleida.

Exposició a Sixena amb les obres d’art traslladades des de Lleida.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, va aprofitar les vacances per visitar el monestir de Sixena i l’exposició amb les obres d’art procedents del Museu de Lleida, després del polèmic trasllat de les peces el mes de desembre passat amb una gran operació policial de la Guàrdia Civil. Segons va informar ahir el Diario del Alto Aragón, Omella va visitar el cenobi per iniciativa del bisbe de Barbastre-Montsó, Ángel Pérez, que el va acompanyar per les sales del monestir també al costat de la superiora de les religioses de l’orde de Betlem, comunitat que resideix actualment a l’edifici. Val a recordar que Omella, nascut a Cretes, a la Franja de Terol, va ser bisbe de Barbastre entre el 1999 i el 2004, precisament en l’època de més intensitat del litigi per l’art del Museu Diocesà de Lleida, amb Francesc Xavier Ciuraneta de bisbe a Lleida.

Precisament, dilluns vinent, 10 de setembre, hi ha prevista l’audiència prèvia al jutjat d’instrucció de Barbastre per la demanda presentada per la diòcesi aragonesa sobre les 111 obres d’art de les parròquies de la Franja al Museu de Lleida. Es tracta d’un tràmit judicial preceptiu, en el qual el jutge escolta les dos parts abans de fixar una data per celebrar el judici. En aquest sentit, el bisbe Ángel Pérez va assegurar que afronta “amb molta pau” aquesta pròxima cita judicial.

El prelat de Barbastre veu difícil el diàleg amb Catalunya pel “context nacional que vivim”

El prelat va assegurar que “sempre hem buscat la comunió, el diàleg i la col·laboració entre comunitats autònomes germanes perquè és la nostra obligació i hem donat oportunitats per fer del litigi una font de comunió (...), encara que en el context nacional que vivim, la situació és complicada”, en al·lusió al procés polític a Catalunya.

tracking