SEGRE

EXPOSICIÓ INAUGURACIÓ

Balaguer exhibeix una mirada a la seua col·lecció municipal d'art

Al Museu de la Noguera, amb una trentena d’obres d’un fons de tres-centes

Tècnics del Museu de la Noguera ultimaven ahir el muntatge de l’exposició, que s’inaugurarà avui.

Tècnics del Museu de la Noguera ultimaven ahir el muntatge de l’exposició, que s’inaugurarà avui.AYUNTAMIENTO DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des dels anys setanta del segle XX, l’ajuntament de Balaguer ha anat conformant una important col·lecció d’obres d’art contemporani, principalment d’artistes que tenen o han tingut algun vincle amb la ciutat o la comarca, un fons que ja suma actualment més de tres-centes peces. Per difondre la col·lecció i donar a conèixer aquests quadres, l’ajuntament ha pensat en exposicions temporals amb una selecció de peces amb l’objectiu d’oferir de forma periòdica diverses mirades sobre la col·lecció.

La primera obrirà avui les portes al Museu Comarcal de la Noguera a les 20.00 hores. La mostra es titula Més enllà de la natura, més ençà de la ciutat. Pinzellades de la col·lecció d’art de l’Ajuntament de Balaguer i exhibirà fins al 28 d’octubre una mica més d’una trentena d’obres, un 10 per cent del total del fons municipal d’art contemporani, amb el paisatge com a element comú. Per aquesta primera exposició s’han seleccionat obres dels artistes Josep M. Alarcón, Pep Astudillo, Francesc Borràs, Ton Camarasa, Jaume Casacuberta, Joan Josep Català, Antonio Collado, Francesc Farré, Julio García, A. Gilabert, Ponç Granollers, José Lapayese del Río, Josep M. Llobet, Joanpere Massana, Joan Mataró, Antoni Ollé Pinell, Víctor Pallarès, Charles Pardell, Óscar Pinar, J. Pizarro, Albert Ràfols-Casamada, Martí Ripoll, J. Rodríguez, Rosselló, Rosa Siré, Elvira Valls i Manuel Viola.

Obres de Siré, Massana, Viola o Ràfols-Casamada al Museu de la Noguera fins al 28 d’octubre

La pintura de paisatges triada per a aquesta primera exposició és testimoni a l’era contemporània d’un món que canvia de pressa, que està en constant transformació. Les representacions artístiques de paisatges són imatges d’espais reals, d’escenaris en els quals vivim i interactuem. Així dcons, els paisatges naturals i urbans apel·len a la memòria col·lectiva, ja que es converteixen en testimonis del món que ens envolta.

Recerca d’or en família al Segre per al ‘pont’ de l’11-S L’oferta cultural des del Museu de la Noguera es completarà aquest cap de setmana que ve, i pont de l’11 de setembre, amb nous tallers de recerca d’or al riu Segre en família. Després de l’èxit que ha tingut al llarg d’aquest estiu, el Centre d’Interpretació de l’Or de Segre obrirà les portes del 8 a l’11 amb visites guiades a l’equipament, cada dia a les 11.00, 12.00 i 13.00 hores, amb tallers inclosos de recerca de palletes d’or. El preu de l’activitat serà de 5 euros (sense necessitat de reserva) i de 2 euros per als menors de setze anys. Per a grups de més de deu persones, jubilats i pensionistes: 2,5 euros. Aquest equipament cultural, ubicat al costat de l’antic Molí de l’Esquerrà, a l’avinguda Comte d’Urgell, al costat del marge esquerre del Segre, explica la història de l’explotació de l’or en aquest riu al seu pas per Balaguer i convidar a “transformar-se en un autèntic cercador d’or”.

tracking