SEGRE

ART CERTAMEN

Més grafitis per a Torrefarrera

La segona edició de l’Street Art Festival arranca avui amb 13 artistes i col·lectius de sis països || Fins al dia 14 pintaran 1.200 metres quadrats de parets

Un dels murals del Torrefarrera Street Art Festival que opten al premi de votació popular.

Un dels murals del Torrefarrera Street Art Festival que opten al premi de votació popular.COM 360

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tretze artistes i col·lectius artístics de diversos països començaran avui a pintar els 1.200 metres quadrats de murs i parets disponibles a la segona edició del Torrefarrera Street Art Festival, que es desenvoluparà fins al 14 de setembre. Així, durant una setmana, el municipi s’omplirà de colors i expressions artístiques amb l’objectiu de millorar l’entorn urbà i fomentar la cultura. El festival va rebre un centenar de propostes artístiques d’arreu de l’Estat i de l’estranger, que el jurat va estudiar i de les quals va acabar seleccionant tretze obres, destacant-ne la qualitat artística, la viabilitat del projecte, la flexibilitat per adaptar cada proposta a les superfícies existents i la seua integració en l’entorn públic.

Els tretze artistes i col·lectius que avui començaran a crear les seues obres procedeixen de diversos punts d’Espanya i també de l’Argentina, Mèxic, el Perú, els Estats Units i Itàlia. El certamen comptarà també amb l’artista local Cristina Dejuan. Cadascun d’ells oferirà una proposta original per potenciar l’art urbà com a mitjà d’integració social. Els visitants del Torrefarrera Street Art Festival podran gaudir de propostes fetes amb diferents tècniques i estils.

De fet, un dels artistes pintarà una paret de 100 metres quadrats només amb pinzell, sense utilitzar esprais, mentre que un altre té previst realitzar un mural en 3D. En el marc del festival, el proper 14 de setembre s’organitzaran uns tallers per aprendre les tècniques del grafitti: un per a nens d’entre 3 i 14 anys i un altre per a joves a partir de 15 anys i adults, així com un taller de personalització de gorres, per a nens a partir de 6 anys. Les places són limitades i les inscripcions poden fer-se enviant un correu a joventut@torrefarrera.cat o trucant al telèfon 973 982 409.

tracking