SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CERTAMEN

Tombs Creatius, a Berlín amb els seus jocs artístics de carrer

La companyia de Bellpuig, en el principal festival a l’aire lliure d’Alemanya

‘El viatge’, una singular instal·lació de Tombs Creatius perquè la visquin espectadors d’un en un.

‘El viatge’, una singular instal·lació de Tombs Creatius perquè la visquin espectadors d’un en un.TOMBS CREATIUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia lleidatana d’arts de carrer Tombs Creatius participa aquest cap de setmana a Berlín en la quarta edició del festival Lollapalooza de la capital alemanya. És la primera visita a aquesta ciutat de la companyia de Bellpuig, l’única catalana present al festival. Així, l’atracció de fira El viatge i les col·leccions de jocs L’estrany viatge del Sr. Tonet i Els Xics del Xurrac formen part del programa d’activitats del Lolla Fun Fair, la secció del certamen dedicada a les propostes artístiques més curioses i innovadores.

El certamen alemany presenta una programació cultural amplia amb artistes de tot el món, que va des dels concerts fins a les propostes infantils, passant per instal·lacions artístiques, arts escèniques de carrer, gastronomia i tota una àrea dedicada a la sostenibilitat mediambiental. El Lollapalooza Festival de Berlín espera superar les 85.000 persones que van passar el 2017 i que el van convertir en el festival a l’aire lliure més gran del país. Els Xics del Xurrac, l’última creació de Tombs Creatius, és una proposta lúdica de jocs, elaborats artesanalment amb fusta pintada a mà, que recorden alguns aspectes que defineixen una colla castellera: l’equilibri, la cooperació i la concentració. L’estrany viatge del Sr. Tonet proposa un recorregut per diferents jocs creats en fusta per Toni Tomàs i amb el disseny artístic de l’il·lustrador Carles Porta, incorporant la robòtica com a element innovador. I a El viatge es convida les persones participants a entrar d’un en un en una caravana per viure una experiència emocional única.

Seguirà aquest mes de gira per Bèlgica i FrançaAl setembre, Tombs Creatius continuarà de gira europea. El 15 i 16, viatjarà a l’Openingfestival De Warande, a Turnhout (Bèlgica), amb els muntatges El viatge i L’estrany viatge del Sr. Tonet. I una setmana després participarà a França al Festival de les Arts de la Rue de La Crau, a prop de Marsella, amb la col·lecció de jocs Colors de monstre i El viatge. I ja tenen cites per a l’any que ve.

‘El viatge’, una singular instal·lació de Tombs Creatius perquè la visquin espectadors d’un en un.

‘El viatge’, una singular instal·lació de Tombs Creatius perquè la visquin espectadors d’un en un.TOMBS CREATIUS

tracking