SEGRE

EXPOSICIÓ RETRATS

Llorenç Melgosa inaugura a Lleida 'Amazic Amhàric', amb fotografies de l'Àfrica

A la Biblioteca Pública fins al 31 d’octubre

Llorenç Melgosa, ahir a la Biblioteca durant l’obertura al públic de la mostra fotogràfica.

Llorenç Melgosa, ahir a la Biblioteca durant l’obertura al públic de la mostra fotogràfica.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Biblioteca Pública de Lleida va inaugurar ahir a la tarda l’exposició Amazic Amhàric, formada per una trentena d’imatges de gran format fetes pel fotògraf lleidatà Llorenç Melgosa al continent africà. Concretament, es tracta d’un relat gràfic basat en dos viatges al Marroc i el nord d’Etiòpia que, segons el mateix autor, ofereixen a l’espectador l’oportunitat d’exercir una mirada crítica sobre aquests llocs. En aquest sentit, les instantànies descobreixen a través de la càmera de Melgosa els sorprenents paisatges del Marroc −els berbers eren reticents a retratar-se−, així com el caràcter dels etíops, a qui “els encanta que els facin fotos”. Centrades en l’arquitectura, els mercats, la gent i l’horitzó africà, destaquen les panoràmiques de ciutats com Fes, els deserts d’Erfoud, els contrastos de colors de la vall del Dades i l’ambient del mercat de Marràqueix. L’exposició estarà oberta al públic fins al proper 31 d’octubre, encara que el 22 de setembre el mateix autor oferirà una visita guiada, en la qual explicarà els detalls de la seua obra i destacarà als visitants les particularitats del seu inoblidable viatge a l’Àfrica.

D’altra banda, en l’àmplia carrera professional de Llorenç Melgosa destaca el recent projecte Amarcord, una selecció de diverses imatges amb què va immortalitzar records que van marcar la seua vida de mitjans dels anys setanta del segle passat, l’època en què es va enamorar de la fotografia.

Malgrat el seu llarg recorregut en el món de la fotografia i les exhibicions artístiques, Llorenç Melgosa confessa que mai havia exposat la seua particular recopilació de viatges turístics, un gènere que sempre havia estat reservat per al seu temps lliure.

tracking