SEGRE

LLIBRES NOVETAT

Un lleidatà revela l'autor de la conspiració judeomaçònica

Eladi Romero narra la vida i obra del policia franquista i escriptor Mauricio Karl

L’escriptor lleidatà Eladi Romero, amb l’últim llibre, una biografia del policia i escriptor Mauricio Karl.

L’escriptor lleidatà Eladi Romero, amb l’últim llibre, una biografia del policia i escriptor Mauricio Karl.AMADO FORROLLA

Creat:

Actualitzat:

A l’Espanya de postguerra tots els mals tenien un clar culpable: el comunisme i la conspiració internacional judeomaçònica. L’ideòleg d’aquesta gran amenaça que penjava sobre el règim de Franco tenia nom i cognoms, Julián Mauricio Carlavilla del Barrio, un policia de professió però escriptor de vocació que, sota el pseudònim de Mauricio Karl, es va convertir en els anys 50 en un autèntic autor de best-sellers; que va escriure més de 30 llibres a cadascun dels qual tractava de les teories polítiques i socials més inversemblants i el seu primer gran èxit, Sinfonía en rojo mayor, del 1950, encara continua editant-se. L’escriptor lleidatà Eladi Romero acaba de publicar a l’editorial Círculo Rojo la biografia de l’avui desconegut Mauricio Karl, el policia franquista que va divulgar –més aviat “va inventar”– la conspiració judeomaçònica mundial que amenaçava l’Estat espanyol.

Romero (el Pont de Suert, 1956), autor de mig centenar de títols en les dos últimes dècades, des de novel·la negra a llibres de divulgació històrica i fins i tot guies de viatges, es va interessar per un personatge citat per historiadors com Paul Preston i va acabar aconseguint fins i tot el seu expedient policial. Al llibre repassa la vida d’un jove nascut en un petit poble de Conca el 1896, que va ingressar al cos de policia el 1921. “Durant la dictadura de Primo de Rivera es va especialitzar a investigar les conspiracions republicanes contra la monarquia d’Alfons XIII i va començar a familiaritzar-se amb l’ambient d’anarquistes, comunistes, republicans i maçons”, explica Romero. Després del triomf de Franco a la Guerra Civil, la seua carrera policial va pujar esglaons, “encara que de fet es va dedicar més a escriure, la seua gran vocació, després que el 1932 hagués publicat saberuts tractats com El comunismo en España i, el 1935, Asesinos de España”. El 1950 va arribar el seu primer gran èxit, Sinfonía en rojo mayor, obra en què, sota el pseudònim de Mauricio Karl, “assegurava transcriure uns manuscrits trobats per un soldat espanyol de la Divisió Blava a Rússia que revelaven que Stalin havia estat sense saber-ho al servei dels jueus i confirmava la tan temuda conspiració mundial”. La bibliografia de Maurici Karl, mort el 1982, incloïa perles com Sodomitas (1956), on provava que “la conspiració mundial jueva des de temps de Jesucrist estava inspirada per homosexuals com Marx, Azaña o Robespierre”.

tracking