SEGRE

ART

Un quadre de Hockney pot convertir-se en la peça més cara d'un artista viu

Christie’s la posarà a la venda el 15 de novembre amb un preu estimat de 80 milions de dòlars

Un quadre de Hockney pot convertir-se en la peça més cara d'un artista viu

Un quadre de Hockney pot convertir-se en la peça més cara d'un artista viuEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Christie’s va anunciar aquest dijous que posarà a la venda el proper 15 de novembre un quadre del pintor britànic David Hockney amb un preu estimat de 80 milions de dòlars, la qual cosa suposaria un rècord per a un artista viu.

De complir-se els pronòstics, la pintura superaria els 58,4 milions aconseguits el 2013 per una escultura de Jeff Koons, considerada la peça més cara venuda mai en subhasta per un artista viu.

El quadre, "Portrait of an Artist (Pool with Two Figures)", és una de les imatges més icòniques de l’obra de Hockney i una peça molt volguda, ja que la major part de les obres d’aquest estil creades pel britànic estan ja en museus.

La pintura, una estrella de la recent retrospectiva de Hockney, és propietat de Joe Lewis, un multimilionari de les Bahames i accionista majoritari de l’equip de futbol londinenc Tottenham Hotspur.

L’obra es va inspirar en la juxtaposició fortuïta de dos fotografies al pis de l’estudi de l’artista. "Una era d’una figura nadant sota l’aigua i, per tant, bastant distorsionada. L’altra era un nen mirant cap a baix", recordaria Hockney més tard.

"La idea de pintar dos figures en diferents estils em va atreure tant que vaig començar la pintura immediatament", va afirmar llavors.

Hockney, de 81 anys d’edat, un creador polifacètic, està considerat un dels màxims exponents del "pop art" i un dels artistes britànics més influents del segle XX.

tracking