SEGRE

EQUIPAMENTS INAUGURACIÓ

Bellpuig estrena una sala per exposar la Processó dels Dolors

Un reivindicat espai per exhibir els passos i elements de la festa tradicional

Acte inaugural ahir a Bellpuig de la nova sala dedicada a la tradicional festa de la Verge dels Dolors.

Acte inaugural ahir a Bellpuig de la nova sala dedicada a la tradicional festa de la Verge dels Dolors.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reivindicada sala d’exposició de la Magna Processó Penitencial dels Dolors de Bellpuig ja és una realitat. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcalde, Salvador Bonjoch, amb membres de la Congregació dels Dolors i veïns, van inaugurar ahir la sala, ubicada a l’antic escorxador municipal, coincidint amb la festa major en honor a la Verge dels Dolors. L’equipament està distribuït en dos sales i exhibeix cinc dels sis passos (Oració, Natzarè, Encontre, Calvari i Pietat), al costat de tots els elements que conformen la processó: el vestuari dels Armats, els Capellans, les Blanques, les Vestes... Tan sols falta la protagonista principal, la Verge dels Dolors, que es troba a la seua capella a l’església de Sant Nicolau.

Completa la mostra una exposició d’una trentena de fotografies de la processó, regals de les colles d’Armats convidades i bandes, entre d’altres. L’alcalde va destacar que “aquesta sala serà un nou atractiu turístic del municipi per donar a conèixer el patrimoni de la festa dels Dolors, amb una tradició de més de tres-cents anys”. Bonjoch va apuntar així mateix que “aquesta és una primera fase, quan tinguem pressupost portarem a terme una segona fase de musealització”.

L’alcalde va destacar que “la sala serà un nou atractiu turístic per difondre la festa dels Dolors”

Per la seua banda, el president de la Diputació va indicar que “amb aquesta sala la processó dels Dolors, un dels elements identificadors i de referència de Bellpuig, guanya en qualitat i visibilitat”.

La vicepresidenta de la Congregació, Beneta Santiveri, va celebrar la inauguració de l’espai “llargament reivindicat” i va recordar que “durant dècades les famílies del poble hem guardat el material de la processó en cases particulars”. Per a Santiveri, “ara es podrà conservar millor i el podrà disfrutar tohom”. Aquestes obres s’han portat a terme al llarg de l’estiu i han costat uns 70.000 euros: 30.000 de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i la resta, fons propis.

Acte inaugural ahir a Bellpuig de la nova sala dedicada a la tradicional festa de la Verge dels Dolors.

Acte inaugural ahir a Bellpuig de la nova sala dedicada a la tradicional festa de la Verge dels Dolors.SEGRE TÀRREGA

tracking