SEGRE

Alcaldes d'Osca demanen que el bisbe de Lleida surti del Consorci del Museu per l'exposició 'Presos polítics'

Denuncien que la mostra enaltia dos condemnats per posar una bomba a la Basílica del Pilar de Saragossa

Allau de visitants ahir l’últim dia de la mostra de Santiago Sierra sobre els presos polítics al Museu de Lleida.

Allau de visitants ahir l’últim dia de la mostra de Santiago Sierra sobre els presos polítics al Museu de Lleida.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes de Berbegal, Peralta de Alcofea y Vilanova de Sixena (Osca) han exigit a través d'una carta enviada al Vaticà que el bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, surti del Consorci del Museu de Lleida per permetre exposar l'exposició 'Presos polítics a l'Espanya Contemporània'. La raó que al·leguen és que consideren que la mostra enaltia dos terroristes xilens condemnats per posar una bomba a la Basílica del Pilar de Saragossa.

Els tres alcaldes, juntament amb l'advocat Jorge Español, han assegurat aquest dimarts que han rebut resposta del Vaticà i que el delegat del pontifici Consell de la Cultura vaticà els ha comunicat que ja ha demanat explicacions al bisbe de Lleida. Español ha afegit que la sortida del bisbat de Lleida del Consorci del Museu implicaria el final del litigi per les 111 obres d'art que li reclama Osca.

De la seua banda, el Bisbat de Lleida ha evitat pronunciar-se sobre si Salvador Giménez Valls ha rebut o no la carta. En aquest sentit, el Bisbat lleidatà afirma que "no vol entrar en polèmiques amb ningú" i recorda que el litigi per les 111 obres d'art que reclama el Bisbat de Barbastre-Montsó està en procés de judici civil.

tracking