SEGRE

Aragó es retira de la causa penal contra els exconsellers Vila i Puig

El PP aragonès i l’executiu de Lambán, a mata-degolla per Sixena

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil custodien el trasllat a Sixena de les obres d’art del Museu de Lleida.

Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil custodien el trasllat a Sixena de les obres d’art del Museu de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó es va retirar el mes de juliol passat de la causa penal oberta contra els exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig, acusats de desobediència i prevaricació per les obres d’art de Sixena a instàncies d’una demanda presentada l’any passat per l’ajuntament de Vilanova de Sixena. Així ho va revelar ahir en roda de premsa el diputat del PP a les Corts d’Aragó Antonio Torres, que va anunciar diverses iniciatives parlamentàries per inquirir pels motius de l’executiu regional per retirar-se de la querella. S’ha de recordar que l’exconseller Vila va declarar el 25 d’abril passat als jutjats d’Osca que va complir “en part” l’ordre judicial d’entregar l’art, amb referència a les cinquanta- tres peces que es conservaven al MNAC, però que no va poder fer el mateix amb les quaranta-quatre del Museu de Lleida pel compliment de la llei de Patrimoni i de Museus de la Generalitat. També estava citat i no hi va assistir el conseller Puig, que va succeir al càrrec Vila i que segueix a Brussel·les arran de la situació política que viu Catalunya.

El PP aragonès va lamentar que l’executiu regional es retirés de la causa al juliol, amb “agreujant d’estiueig”

El PP va lamentar la falta de suport del Govern aragonès a l’ajuntament de Sixena en aquesta iniciativa judicial i va carregar contra el president regional, el socialista Javier Lambán, que “li agrada molt fer-se el fanfarró quan parla de Catalunya, però ho fa quan les competències són nacionals, perquè quan són seues es posa de perfil”. A la llista de crítiques no va faltar “el retard del Govern aragonès a elaborar el pla director del monestir de Sixena, l’incompliment d’horaris d’obertura del cenobi i no contestar a l’actual consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, que aquest dissabte va incloure Sixena a la llista de greuges culturals que va entregar al ministre de Cultura”.

tracking