SEGRE

FESTES VIOLÈNCIA MASCLISTA

L'ajuntament i un casal de Bellpuig breguen per un logo

La Rubinada vol que es reincorpori a una pancarta de la campanya ‘No és no’

Un moment del correfoc de les festes de Bellpuig, celebrades el cap de setmana passat.

Un moment del correfoc de les festes de Bellpuig, celebrades el cap de setmana passat.AJUNTAMENT DE BELLPUIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Casal La Rubinada de Bellpuig ha presentat una queixa contra l’ajuntament d’aquesta localitat de l’Urgell per haver esborrat el seu logotip d’una pancarta de la campanya No és no,que promou una festa major lliure d’agressions i actituds masclistes. En un comunicat que van publicar a través de les xarxes socials, La Rubinada va explicar que des de l’any 2016 impulsava aquesta campanya, a la qual va demanar que s’impliqués el consistori. Aquest es va mostrar partidari de sufragar part del material, com la polèmica pancarta que, segons l’entitat, “des de fa dos anys es penja a la carpa on se celebren els concerts”. A la pancarta original es podia llegir “#NoÉsNo, espai lliure de masclisme” al costat d’una imatge i dos logotips: el de l’ajuntament de Bellpuig i el de la Rubinada, que aquest any l’ajuntament va substituir pel de Fes-te la Festa, la comissió de Festes de la localitat.

Per la seua banda, l’alcalde, Salvador Bonjoch, va reconèixer a aquest diari el canvi, malgrat que va subratllar que “no hi ha cap mala intenció en això, tan sols volíem posar un logotip neutre, representatiu de tota la població, i Fes-te la Festa és el transmissor entre totes les entitats de Bellpuig, sense cap exclusió, i l’ajuntament”. Malgrat tot, des de La Rubinada assenyalen que “l’elaboració dels continguts, les il·lustracions i la maquetació de la campanya van ser realitzats per una companya del casal de forma altruista (...). L’autora no va cedir en cap cas els drets d’explotació de l’obra al consistori”, motiu pel qual consideren que l’acció de l’ajuntament “no és ni legal ni ètica”.

Respecte als drets d’autor Des del casal demanen que “es torni a incorporar el logotip de La Rubinada a la pancarta, com a legítima propietària dels drets d’autor del disseny”, si bé mostren el seu vistiplau per incloure els logotips de l’ajuntament de Bellpuig i del Fes-te la Festa, encara que “això no suposa cap cessió dels drets d’explotació de l’obra”. En un altre ordre de coses, l’alcalde de Bellpuig es va mostrar molest amb el partit municipal de la CUP, que té la seu al Casal La Rubinada, per haver publicat un tríptic amb calúmnies a la seua persona, segons Bonjoch.

tracking