SEGRE

LITERATURA PREMIS

Cartes de desamor en femení

Tres dones, Teresa Camí, Rosa Pons i Naiara Vives, guanyen el certamen literari organitzat per Orvepard || Els organitzadors volen potenciar l’edició juvenil

El sopar d’entrega del premi literari Cartes de Desamor va tenir lloc ahir amb les guanyadores.

El sopar d’entrega del premi literari Cartes de Desamor va tenir lloc ahir amb les guanyadores.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Teresa Camí amb el relat Carta a un enemigo, centrat d’una forma molt subtil en les drogues i els seus efectes devastadors, i Rosa Pons, d’Igualada i amb Enyorances, un text sobre la nostàlgia de temps passats, van resultar ahir les guanyadores de la 26 edició del certamen Cartes de Desamor, en les modalitats de llengua espanyola i catalana, respectivament. El guardó va ser entregat en un sopar literari que va tenir lloc al Centre Cívic de Pardinyes i en el qual hi havia previstes lectures a càrrec d’Emilio Espinet, Nicolau Fuente i M. Antònia Pijuan, acompanyats per la veu i la guitarra d’Olga Ramon.

Durant la vetllada també es va donar a conèixer la carta guanyadora de la modalitat juvenil en català Estimat Sepharad, de Naiara Vives Moscoso, de la Seu d’Urgell. En la modalitat en castellà, el guardó va quedar desert perquè cap text “no arribava als mínims requerits”, segons els organitzadors, l’Organització de Veïns de Pardinyes (Orvepard).

Fonts de l’organització van assenyalar que de cara a futures edicions es plantegen “potenciar la secció juvenil”, que aquest any celebra la quarta edició, amb l’objectiu de rebre més originals.

La convocatòria d’aquest 2018 va rebre un centenar de textos entre les quatre modalitats. El jurat d’aquest any estava integrat per la presidenta, d’Òmnium-Lleida, Montse Torres, el professor de literatura catalana Joan Genís, el bibliotecari i impulsor dels premis Frederic Baena i els escriptors Ignasi Revés i Eduard Batlle. El guardó està dotat amb 300 euros en la modalitat adulta i 100 euros per a la modalitat juvenil.

tracking