SEGRE

MÚSICA PROMOCIÓ

La Julià Carbonell 'deixa' l'Auditori per tocar als barris de Lleida

L’orquestra ofereix dos concerts al Centre Cívic de Balàfia

L’Orquestra Julià Carbonell, dirigida per Alfons Reverté, ahir al Centre Cívic de Balàfia.

L’Orquestra Julià Carbonell, dirigida per Alfons Reverté, ahir al Centre Cívic de Balàfia.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha nombroses persones que no han gaudit mai d’un concert simfònic a l’Auditori Enric Granados de Lleida i molts ni tan sols no s’atreveixen a entrar en un espai tan seriós com aquest. Per pal·liar aquest dèficit, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) va decidir ahir anar a buscar el públic.

Com a formació simfònica resident a l’Auditori, l’orquestra dirigida per Alfons Reverté va voler començar la nova temporada de concerts fora del seu espai habitual, visitant els barris de Lleida per atansar la música a la gent.

Per fer-ho, va començar per Balàfia i va oferir dos sessions seguides al Centre Cívic d’aquest barri lleidatà. Alfons Reverté va assenyalar que “Lleida està dotada d’uns magnífics equipaments musicals, però és una tasca de tots donar-los a conèixer a tots els ciutadans, i especialment a aquelles persones que potser mai s’han plantejat gaudir-ne”. Amb aquesta filosofia de proximitat a la gent, l’OJC busca el màxim de complicitat amb un públic potencial que potser a partir d’ara es converteixi en nous espectadors a l’Auditori. Per fer boca, l’orquestra va oferir un programa amb composicions populars del món clàssic (com Vivaldi) i música de bandes sonores d’Ennio Morricone o John Williams.

El 25 de novembre, l’OJC tornarà a l’Auditori amb un homenatge musicocoral a Leonard Bernstein (West Side Story) amb les veus dels cors de cambra de l’Auditori i de la Diputació de Girona.

tracking