SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ENSENYAMENT

L'Aula de Teatre, més internacional

Estrenen el curs amb més de 2.000 alumnes i ple en la quarta promoció del cicle formatiu || Col·laboració amb companyies del Brasil i pràctiques d’alumnes a Europa

El Teatre de l’Escorxador es va omplir ahir per assistir a l’acte inaugural del nou curs de l’Aula de Teatre.

El Teatre de l’Escorxador es va omplir ahir per assistir a l’acte inaugural del nou curs de l’Aula de Teatre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Aula Municipal de Teatre de Lleida va inaugurar ahir el nou curs amb una mica més de 2.000 alumnes inscrits de totes les edats i ple en la quarta promoció del cicle formatiu de grau superior de Tècniques d’Actuació Teatral. A més, l’aposta per la internacionalització empresa des de l’any passat amb col·laboracions amb companyies de França i el Brasil es consolidarà aquest nou curs acadèmic amb la visita de tres companyies de l’estat brasiler de Goiás i un conveni per a intercanvi d’alumnes i professors amb l’Institut Federal de Goiás.

La responsable del cicle formatiu de l’Aula, Mercè Ballespí, va destacar la consolidació d’inscripcions al centre, tant de l’oferta més lúdica com de la professional, i va confirmar que “estem a punt d’aconseguir un Erasmus Plus perquè els alumnes puguin fer també pràctiques a Europa”.

L’alcalde, Fèlix Larrosa, acompanyat de la regidora de Cultura, Montse Parra, no es va perdre l’acte inaugural del curs, l’actuació de la companyia brasilera de dansa contemporània Giro8 amb l’espectacle Sr. Will, de gira aquesta setmana per Espanya i Portugal. Es tracta d’una obra en la qual el responsable de la companyia teatral de l’Aula, Antonio Gómez, ha col·laborat creant la dramatúrgia. De fet, Gómez va afirmar que “volem ampliar la col·laboració amb altres països”.

En aquest sentit, Larrosa va felicitar aquesta dinàmica internacionalizadora, “una estratègia que volem potenciar per a les empreses culturals de Lleida”, i va qualificar l’Aula de Teatre com “una de les joies de la corona de Lleida, generadora de talent creatiu i també d’indústria cultural a la ciutat”.

tracking