SEGRE

MOSTRA CREACIÓ

Cristòfol i Duchamp, a la Pedrera en una exposició sobre art cinètic

Les obres de Leandre Cristòfol a la Pedrera, a Barcelona.

Les obres de Leandre Cristòfol a la Pedrera, a Barcelona.FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’art cinètic protagonitza la nova exposició que acull la Pedrera des d’ahir, titulada Obres obertes. L’art en moviment, 1955-1975.Amb una selecció d’obres de 37 artistes, entre els quals el lleidatà Leandre Cristòfol, al costat de creadors internacionals com Marcel Duchamp, Vasarely, Apollonio o Calder, la Pedrera es fa ressò de la revolució artística que va fer eclosió als anys 50 i 60 a Europa i que va posar en el centre de la creació les idees de moviment, obertura i espai buscant la interacció física amb els seus espectadors. Aquells artistes buscaven, a més, establir un diàleg entre l’art i la ciència per atansar-se a una visió del món en constant canvi i moviment.

“Tot està en moviment, la realitat és metamorfosi contínua, per això per a ells no tenia cap sentit fer un art estable”, va explicar l’historiador Jordi Ballart, un dels comissaris de la mostra, oberta fins al 27 de gener. “De fet, la preocupació pel moviment travessa tota la història de l’art”, va puntualitzar Ballart.

No obstant, va ser a partir de la segona meitat del segle XX que va irrompre amb força una generació d’artistes que es van interessar “no tant pel moviment per si mateix, sinó per la relació entre obra i espectador”.

tracking