SEGRE

TEATRE PRESENTACIÓ

El Pedrolo dramaturg, més vigent

Una obra de l’escriptor de l’Aranyó estrena la temporada de teatre de Tàrrega || El Celler d’Espectacles representa ‘Homes i No’ en dos sessions per l’alta demanda de públic

Més d’un centenar de persones, ahir a la nit en la presentació de la temporada de teatre.

Més d’un centenar de persones, ahir a la nit en la presentació de la temporada de teatre.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de Manuel de Pedrolo són plenament vigents en l’actualitat. Així va quedar demostrat ahir a Tàrrega quan El Celler d’Espectacles, sota la direcció d’Emili Baldellou, va representar Homes i No després de la presentació de la temporada de teatre de la capital de l’Urgell, que començarà la setmana vinent i oferirà 9 obres fins al febrer amb 9 propostes més de teatre infantil i familiar de La Xarxa i tres muntatges del grup local BAT.

Homes i No, obra de teatre escrita per Pedrolo el 1957, explica la història de tres parelles que es troben a la presó i que, sota la vigilància d’un escarceller, estudien diferents estratègies per fugir i aconseguir la llibertat. Segons Baldellou, “curiosament l’obra és més vigent ara que quan va ser escrita. Possiblement a l’inici tenia unes connotacions marcadament polítiques pel franquisme però a dia d’avui ha agafat un sentit més ampli, de tipus fins i tot espiritual, a fi de treure les persones de la seua presó virtual”. Baldellou va afegir que “si bé és una obra poc coneguda, és plenament vigent”. Es tracta d’un encàrrec de la Generalitat coincidint amb el centenari del naixement de Pedrolo que El Celler d’Espectacles va estrenar el passat cap de setmana a l’Escorxador de Lleida. A Tàrrega la van representar de forma gratuïta per als assistents a la presentació de la temporada de teatre. L’alta demanda va fer que haguessin de celebrar-se dos sessions, ja que l’espai escollit, l’antic carrer del Forn, actualment tancat, només tenia un aforament d’unes 60 persones i l’acte de presentació, a la plaça dels Comediants, va reunir-ne més d’un centenar.

tracking