SEGRE

ACTIVITATS CICLES

Els artistes recorden Sixena

Nova edició de ‘Diàlegs’ amb una mostra de 31 creadors sobre l’art que la Guàrdia Civil es va emportar del Museu de Lleida || Debat amb l’exconseller Puig i Valtonyc el dia 16

El vestíbul de l’Orfeó Lleidatà acull l’exposició ‘Recordant Sixena’ fins al proper 28 d’octubre.

El vestíbul de l’Orfeó Lleidatà acull l’exposició ‘Recordant Sixena’ fins al proper 28 d’octubre.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les imatges de l’entrada de la Guàrdia Civil al Museu de Lleida la matinada de l’11 de desembre per endur-se les obres d’art originàries del monestir de Sixena han quedat gravades a la ment de molts. Els creadors de Lleida, a proposta dels impulsors del cicle Diàlegs, han transformat ara en material artístic el record d’aquelles 44 peces que van ser traslladades a l’Aragó. El resultat és l’exposició Recordant Sixena, que es va inaugurar ahir al vestíbul de l’Orfeó Lleidatà i en què participen 31 artistes, catalans alguns d’ells, de l’associació Arts de Ponent i el Cercle de Belles Arts.

La mostra, comissariada per Rafa Borlänsa i Divina Drudis, plasma la impressió dels creadors sobre aquella jornada i podrà visitar-se fins al pròxim 28 d’octubre.

A més, serveix per inaugurar una nova edició del cicle Diàlegs, organitzat per Òmnium-Lleida Ponent, el Centre d’Estudis Comarcals del Segrià i la Fundació Orfeó Lleidatà. La setena edició d’aquest cicle se centrarà en l’eix Cultura i Democràcia. La primera sessió (16 d’octubre, 19 hores), comptarà amb la participació de Lluís Puig, exconseller de Cultura i actual director del Programa per al Desenvolupament de Projectes Culturals d’Àmbit Internacional, el raper Valtonyc i el lleidatà Sr. Postu. Els dos primers, exiliats, hi intervindran a través de videoconferència. La segona sessió serà l’obra teatral Maleïdes guerres (i aquell que les va fer), el pròxim 23 d’octubre.

Per la seua banda, el segon eix se centrarà en Cultura i Salut. Comptarà amb una exposició, un debat i un concert de la Coral d’Aspid.

tracking