SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Pla de la Paeria per recuperar i dignificar les muralles de Lleida

Reunió amb el director general de Belles Arts, Román Fernández-Baca

L’alcalde Larrosa, Fernández-Baca i Parra, ahir a Madrid.

L’alcalde Larrosa, Fernández-Baca i Parra, ahir a Madrid.MINISTERIO DE CULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria estudia crear un pla director per conservar i restaurar les muralles de Lleida, tant les del Turó de la Seu Vella, les del Castell de Gardeny, com les que han aparegut recentment a la Cuirassa. Aquest és un dels projectes que van presentar ahir l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, la tinenta d’alcalde i edil de Cultura, Montse Parra, i l’assessor en matèria cultural, Antoni Llevot, al nou director general de Belles Arts del ministeri de Cultura, Román Fernández-Baca, amb qui es van reunir a Madrid.

Així ho va explicar a SEGRE Montse Parra, que va assenyalar que “és molt important preservar el patrimoni, però que el pla per conservar i restaurar totes les muralles és molt ambiciós i cap ajuntament pot sufragar-ho en solitari”. En aquest sentit, va explicar que previsiblement de cara a les pròximes setmanes, tècnics del ministeri es desplaçaran a Lleida per conèixer in situ la realitat d’aquest patrimoni. “No ha estat una reunió per demanar res”, va assenyalar, “sinó més aviat per agrair la seua col·laboració en la rehabilitació de l’Antiga Audiència per convertir-la en la seu del futur Museu d’Art de Lleida”, és a dir, la seu definitiva de l’actual Museu Morera. En aquest sentit, Parra va explicar que “tenim previst celebrar una mena d’acte d’inici d’obres, al qual també els hem convidat”, va explicar. Així mateix, durant aquesta trobada van abordar també la candidatura del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco.

“Nosaltres hem estat fent els deures”, va assenyalar la regidora, i va afegir que “ara hem d’esperar la reunió que es farà a la primavera en la qual es decidirà quin dels elements patrimonials” de totes les comunitats autònomes opta a Patrimoni Mundial i el que s’enviarà finalment a París. De moment, hem complert el primer requisit, que és mantenir-nos durant almenys un any a la Llista Indicativa. Això es complirà d’aquí a pocs mesos”, va recordar l’edil Parra.

Així mateix, la responsable cultural de Lleida va assenyalar que tenen previst abordar també tots aquests projectes amb la consellera Borràs ben aviat.

tracking