SEGRE

CINE FESTIVALS

Som Cinema ajudarà a difondre i distribuir pel·lícules catalanes

Un FilmMarket és una de les novetats, amb un projecte de Secundària

Presentació ahir a la Paeria de la nova edició del festival Som Cinema de Lleida.

Presentació ahir a la Paeria de la nova edició del festival Som Cinema de Lleida.P.R./PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Som Cinema, Festival de l’Audiovisual Català, que se celebrarà a Lleida del 17 al 21 d’octubre, estrena aquest any com a directora artística la periodista i crítica de cine Judith Vives. El certamen comptarà amb novetats com el projecte Som Secundària i un FilmMarket per oferir distribució i canals de difusió a pel·lícules que es presentin al certamen, segons va explicar la mateixa Vives ahir durant la presentació d’aquesta novena edició. D’aquesta forma, el certamen pretén obrir-se a nous públics. Així el Som Secundària pretén ser un espai en el qual els adolescents puguin expressar les seues inquietuds i la visió del món a través del llenguatge audiovisual. D’altra banda, el FilmMarket serà una manera de “fer arribar les pel·lícules als professionals”, va explicar Vives. Som Cinema comptarà amb una trentena de projeccions a concurs entre llargmetratges, curtmetratges, documentals i documentals curts. La pel·lícula inaugural serà Puta y amada, del director Marc Ferrer, que es projectarà el dijous 18 a les 20.30 hores al Teatre Municipal de l’Escorxador. El mateix escenari acollirà la clausura, el diumenge 21, a les 20.00 hores, en una gala en la qual després de l’entrega de premis (els de millor documental, llarg i curt els atorga el Grup SEGRE) es projectarà Miquel Porter i Moix: La República de la Llibertat i el bon humor. Així mateix, entre les activitats paral·leles destaca concurs Llanterna Digital. Som Cinema es desenvoluparà entre el Teatre Municipal de l’Escorxador, l’edifici del Rectorat de la UdL, l’IEI i el Cafè del Teatre.

Per què va acceptar dirigir Som Cinema?

Aquest festival és una aposta pel cine d’autor, alternatiu i arriscat que es fa actualment a Catalunya. Aquí hi ha molt talent emergent i de vegades no es veu. Tots aquests elements feien molt atractiva la proposta.

Quin és el handicap del cine català?

El seu problema endèmic és el finançament. S’intenten tirar endavant projectes però de vegades queden parats per falta de recursos i en altres ocasions, no es poden distribuir. Quan hi ha hagut un bon finançament, el cine català ha brillat amb llum pròpia, com demostren casos com el de la pel·lícula Pa negre i tots els èxits que va tenir.

Presentació ahir a la Paeria de la nova edició del festival Som Cinema de Lleida.

Presentació ahir a la Paeria de la nova edició del festival Som Cinema de Lleida.P.R./PAERIA

tracking