SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ANIVERSARI

Festa d'aniversari de Tombs Creatius a Bellpuig

Muntatges a càrrec de tretze companyies de teatre familiar i arts de carrer || Els Margeners de Guissona se sumen a l’homenatge

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La companyia d’arts de carrer Tombs Creatius, amb seu a Bellpuig, va celebrar ahir el vintè aniversari de la seua trajectòria amb una festa multitudinària per al públic familiar a la plaça 1 d’Octubre i al recinte de les piscines d’aquesta localitat de l’Urgell. Tombs Creatius va estar acompanyada de dotze companyies catalanes i de la resta de l’Estat que van oferir jocs i actuacions a desenes de persones de totes les edats, que no van voler perdre’s aquesta jornada lúdica. El creador de Tombs Creatius, Toni Tomàs, va explicar que “volíem celebrar el nostre aniversari simulant una festa d’aniversari infantil, per la qual cosa hem convidat els nostres amics, les companyies que hem conegut al llarg d’aquestes dos dècades, i aquestes ens han portat el millor regal, el seu talent i instal·lacions artístiques, en una jornada molt especial”. Tomàs es va mostrar molt satisfet amb la resposta del públic, ja que en tan sols una hora es van esgotar les entrades per a les actuacions de petit format.

La festa, batejada amb el nom de Recrea’t, va comptar amb les instal·lacions de jocs artesanals de carrer de les companyies Katakrak, Toc de Fusta, L’Obrador i Tombs Creatius, així com de les actuacions d’Itinerania, A2manos, Ymedio Teatro, Holoqué, Peus de Porc, Cia. Anna Roca, Puck Cinema Caravana i Toni Ortiz.

La jornada va culminar amb un concert d’aniversari a càrrec de La Tresca i la Verdesca. A la festa també va participar la colla castellera dels Margeners de Guissona, que va retre homenatge a Tombs Creatius convidant-hi l’impulsor, Toni Tomàs, a participar per primera vegada en un castell. Aquest va explicar que per idear un dels jocs de carrer de la companyia, Xics del Xurrac, van comptar amb la col·laboració dels Margeners: “Gràcies a ells vam poder investigar el món casteller i vam poder crear Xics del Xurrac”, va assegurar.

Desenes de nens van gaudir ahir a Bellpuig de les instal·lacions de jocs i artefactes lúdics.

Desenes de nens van gaudir ahir a Bellpuig de les instal·lacions de jocs i artefactes lúdics.SEGRE TÀRREGA

tracking