SEGRE

LLIBRES ENTITATS

Retrobament 'solidari' de Josep Vallverdú i Pilarín Bayés

Presenten a Lleida un conte per promocionar la donació de sang

Vallverdú i Bayés van omplir ahir la Biblioteca Pública en la presentació del conte ‘Un pardalet ferit’.

Vallverdú i Bayés van omplir ahir la Biblioteca Pública en la presentació del conte ‘Un pardalet ferit’.ÓSCAR MIRÓN

Creat:

Actualitzat:

Han passat dècades des que la dibuixant Pilarín Bayés il·lustrés algun conte per al públic infantil del lleidatà Josep Vallverdú, com Els amics del vent, publicat per La Galera a finals dels 70. Ara, una iniciativa solidària els ha tornat a unir. La Federació Catalana de Donants de Sang els va demanar un conte per promocionar les donacions i el resultat es titula Un pardalet ferit. La Biblioteca Pública de Lleida va acollir ahir la presentació de l’obra amb la presència dels dos autors, com a aperitiu de la Marató de Sang prevista per avui (vegeu el desglossament), i l’èxit de la convocatòria va desbordar les previsions.

La sala d’actes va quedar petita amb la presència de la popular il·lustradora i del veterà escriptor lleidatà de 95 anys. “Feia molt que no escrivia per a nens, però precisament fa poc més d’un any vaig acabar una novel·la infantil, que encara està pendent de publicació”, va explicar a SEGRE l’autor de Rovelló. Vallverdú va assegurar que li va agradar l’encàrrec d’aquest conte, “que he escrit d’una tirada”, perquè “vull que els nens sàpiguen des de petits la importància que té la donació de sang i siguin conscients d’aquesta necessitat”. Per a Pilarín Bayés, “va ser un autèntic gust il·lustrar el conte perquè Vallverdú sap posar les paraules precises que expliquen molt bé el simbolisme de la donació”.

La Federació de Donants ha llançat una primera edició de 10.000 exemplars, que van començar a repartir-se ahir entre el públic, que avui es regalaran als donants de sang i que també arribaran a tots els escolars de 5è i 6è de Primària de Catalunya.

‘Marató’, avui a la Biblioteca La presentació literària va servir també de promoció de la Marató de Donants de Sang de Lleida, avui a la Biblioteca Pública des de les 10.00 a les 22.00 hores. El president de la Federació Catalana de Donants de Sang, el lleidatà Marc Ibars, va explicar que l’objectiu del conte de Josep Vallverdú i Pilarín Bayés és que “els nens coneguin la funció de la sang com a medicina per curar, que ho expliquin als seus pares per promoure la donació –que ara és molt baixa a Catalunya– i que es conscienciïn perquè de grans ells també donin sang”.

tracking