SEGRE

CINE CERTAMEN

El festival Som Cinema arranca avui amb el film 'Puta y amada'

Premi a ‘Fotogramas’ en l’acte inaugural al Cafè del Teatre

La ‘televisiva’ Yurena, una de les protagonistes de ‘Puta y amada’, del realitzador Marc Ferrer.

La ‘televisiva’ Yurena, una de les protagonistes de ‘Puta y amada’, del realitzador Marc Ferrer.MARC FERRER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Teatre de l’Escorxador acollirà avui a partir de les 20.30 hores (entrada gratuïta) la sessió inaugural de la novena edició del festival de l’audiovisual català Som Cinema de Lleida amb la projecció de la comèdia Puta y amada, dirigida per Marc Ferrer. El certamen, que ja va arrancar ahir amb les primeres projeccions, exhibirà fins diumenge una trentena de films entre llargmetratges, curts i documentals de producció catalana. La pel·lícula inaugural narra les constants ruptures i reconciliacions de Marcos, un director de cine en crisi creativa, i Adrián, compositor de música pop. El film compta amb la participació de Nausicaa Bonnín, interpretant-se a si mateixa, i de la cantant Yurena, que aterra a Barcelona per protagonitzar el remake de Te querré siempre, en aquest conte moral sobre el pas del temps i la desidealització.

En l’acte inaugural, el festival també retrà homenatge a la redacció de Barcelona de la històrica revista de cinema Fotogramas, que ha tancat recentment, amb l’entrega del premi Som Cinema Comunicació.

La clausura, diumenge al Cafè del Teatre a les 20.00 hores, inclourà la projecció del documental Miquel Porter i Moix: la república de la libertad y el buen humor, d’Anastasi Rinos. El productor d’aquest treball, Paco Poch, que va participar en la producció de la pel·lícula guardonada amb l’última Concha d’Or a Sant Sebastià (Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta), participarà al festival al costat de directors i actors i actrius.

tracking