SEGRE

POLÍTICA CULTURAL INSTITUCIONS

'Ambaixadors' de la Seu Vella per a la candidatura a la Unesco

La Generalitat donarà suport a la promoció del projecte a Patrimoni Mundial

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la consellera Laura Borràs, ahir a la conselleria de Cultura.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i la consellera Laura Borràs, ahir a la conselleria de Cultura.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Promocionar millor la candidatura del Turó de la Seu Vella de Lleida a Patrimoni Mundial de la Unesco i aconseguir una implicació social més gran en el projecte. Amb aquest objectiu, la Paeria desembarcarà pròximament a Barcelona per presentar aquesta iniciativa a les institucions culturals i els mitjans de comunicació, i perquè els seus representants puguin convertir-se en ambaixadors de la candidatura lleidatana. Així ho va explicar ahir l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, en la trobada que va mantenir a la capital catalana amb la consellera de Cultura, Laura Borràs, que va mostrar la seua complicitat i desig de col·laboració perquè la candidatura pugui arribar a bon port.

Larrosa va explicar a SEGRE que “presentarem el projecte del Turó a Barcelona davant de personalitats del món de la història, el patrimoni, l’arquitectura i representants institucionals, i també potenciarem accions divulgatives a Lleida, amb entitats, col·lectius socials i veïns, perquè també facin seua la candidatura, el dossier final del qual haurà de presentar-se entre febrer i març”. Després de la reunió, Larrosa va explicar que la consellera “ha garantit la participació econòmica de la Generalitat” a les obres de restauració del monument, que haurien d’haver-se abordat ja l’any passat però que es van paralitzar pels efectes de la intervenció estatal arran de l’aplicació de l’article 155. Larrosa també va confirmar “la implicació i presència permanent” de la Generalitat a Animac, com a “festival de referència per potenciar les indústries de la cultura audiovisual a Lleida”.

L’alcalde convida la consellera de Cultura a l’inici de les obres del futur Museu Morera A la trobada amb la consellera Borràs, Larrosa va agrair el suport de la Generalitat al projecte de reconversió de l’antiga Audiència Provincial a la rambla Ferran en la futura seu del Museu Morera. L’alcalde va convidar Borràs a l’acte d’inici de les obres de rehabilitació, que “es durà a terme en el termini màxim d’un mes o mes i mig”. Val a recordar que la Generalitat va firmar un conveni pel qual es comprometia a aportar un milió d’euros en tres exercicis des del 2017.

tracking