SEGRE

MÚSICA ACTUACIONS

Ritmes de l'illa de Madeira obren el festival Interfado

El grup Fado Funcho protagonitza el primer concert del certamen || La brasilera Jussara Silveira actuarà avui dissabte

La cantant Rosa Madeira, al capdavant de Fado Funcho, ahir en un assaig hores abans del concert.

La cantant Rosa Madeira, al capdavant de Fado Funcho, ahir en un assaig hores abans del concert.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els aires musicals de Madeira van bufar ahir a la nit al Cafè del Teatre de Lleida en el primer concert del Festival Internacional de Fado de Catalunya Interfado, amb el grup Fado Funcho, originari de l’illa atlàntica portuguesa. Amb la cantant Rosa Madeira al capdavant, la formació combina el fado amb instruments de corda tradicionals de l’illa com el rajão, el braguinha i la viola d’arame, que durant segles van servir per alegrar i cantar durant les dures jornades de treball al camp. Recentment, nombrosos grups de folklore de Madeira, com Fado Funcho, han recuperat la música i aquests instruments tradicionals. Rosa Madeira, la representant més important del fado a l’illa, ha editat quatre discos, un dels quals amb el grup actual, amb què prepara ja un nou treball discogràfic.

Interfado continuarà avui dissabte amb la cantant brasilera Jussara Silveira que, acompanyada del pianista Itamar Assieri, oferirà el recital Cançôes do coraçâo, amb fados i sambes en els quals el portuguès uneix el Brasil i la península Ibèrica.

Abans del concert, la ballarina Paula Aguas ballarà dos temes escrits pel seu pare, el músic i compositor lusità António Mestre (1924-2013), a qui el festival dedica una exposició retrospectiva al Cafè del Teatre, que està previst que compti avui amb la visita de la seua viuda.

tracking