SEGRE

LLETRES CERTAMEN

Pedrolo omple la Vila del Llibre

El carrer i la plaça Major de Cervera es converteixen en un gran aparador literari en la tercera edició de l’esdeveniment || Més de 40 activitats per a tots els públics i presentació de novetats

358160_1.jpg

358160_1.jpgX.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tercera edició de Cervera Vila del Llibre, dedicada a Manuel de Pedrolo, va omplir ahir el carrer i la plaça Major de la capital de la Segarra en la primera jornada del certamen. No només els 400 metres d’aquesta via principal del centre històric, sinó també l’interior d’habitatges, comerços i mansions senyorials. Una activitat per a tots els públics en la qual els participants, programa en mà, buscaven l’oferta de 40 editorials, amb propostes també de les llibreries de Cervera i la totalitat dels comerços. Un altre dels atractius va ser poder escoltar la paraula d’escriptors que van apostar per Cervera per mostrar el seu treball. Des de la tendresa de Pilarín Bayés fins a Joan-Lluís Lluís, Alejandro Palomas, Gemma Lienas, Bea Talegón, Marta Alòs o el director executiu de SEGRE, Juan Cal, entre d’altres. La jornada va comptar també amb tota mena d’arts literàries, des de la poesia a la novel·la negra, la ciència-ficció, el teatre o la literatura infantil. Cada racó, cada muntatge de la Vila del Llibre portava el segell de Manuel de Pedrolo, coincidint amb la celebració durant aquest 2018 del centenari del seu naixement.

A la tarda, les presentacions de novetats literàries van arrencar a la Casa Dalmases amb Juan Cal i la seua nova novel·la, Operación Bucéfalo, en la qual ofereix, a cavall de realitat i ficció, un repàs de la història del narcotràfic a Galícia.

La casa Razquin obre les portes a l’obra de l’escriptor de la Segarra

Per celebrar l’Any Pedrolo cada estand del festival literari estava acompanyat d’un lema de l’escriptor de l’Aranyó; es va representar el seu teatre; es van presentar reedicions de les seues obres i es van inaugurar dos exposicions. Així, l’actual Casa Razquin, bressol del que va ser president de la Diputació Josep Maria Razquin (1929-1995), va obrir les portes a Pedrolo amb una mostra titulada Més enllà dels límits, sobre l’univers pedrolià, tant biogràfic com literari. Com a curiositat, aquesta gran mansió senyorial va ser fins a principis del segle XX la casa dels avantpassats de Pedrolo, i els seus actuals propietaris van voler participar d’aquesta manera en l’homenatge que brinda la ciutat a l’autor del Mecanoscrit del segon origen. Així mateix, el Museu Comarcal va inaugurar l’exposició Sota censura, un viatge per la història social i política del segle XX de la mà de l’escriptor, en un acte al qual no va faltar la seua filla, Adelais.

358160_2.jpg

358160_2.jpgX.S.

358160_3.jpg

358160_3.jpgX.S.

358160_4.jpg

358160_4.jpgX.S.

358160_5.jpg

358160_5.jpgX.S.

tracking