SEGRE

GUARDONS UNIVERSITAT

Premi Alfons de Borja a Núria Carretero

Alumni UdL concedeix aquest guardó anual a la lleidatana, cap de gestió estratègica de projectes de tecnologia aplicada a la investigació clínica de Roche, a Suïssa || L’entrega, el 26 de novembre

‘El coneixement’ és l’escultura creada especialment per al Premi Alfons de Borja.

‘El coneixement’ és l’escultura creada especialment per al Premi Alfons de Borja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Núria Carretero, actual cap de gestió estratègica de cartera de projectes de tecnologia aplicada a la investigació clínica de la multinacional suïssa Roche, ha estat guardonada amb el Premi Afons de Borja que entrega Alumni UdL, l’associació d’antics alumnes i amics de la universitat. L’acte d’entrega està previst per al pròxim 26 de novembre, en un acte copatrocinat pel Grup SEGRE i Banc Santander.

Alumni UdL ha decidit atorgar-li el guardó per “la seua trajectòria com a estudiant i lecturer al Màster en Computational Science de la Universitat de Lleida, la seua carrera professional en l’àmbit de les TIC en empreses multinacionals com IBM i Roche i la seua continuada participació en diferents programes de formació per ampliar els seus coneixements”, entre altres aspectes. Segons l’associació d’antics alumnes, la figura de Carretero demostra que és necessari augmentar la presència de les dones en les titulacions tecnològiques, fins ara minoritària, i especialment en llocs directius.

El premi Alfons de Borja que atorga Alumni UdL està copatrocinat per SEGRE i Banc Santander

La trajectòria de Carretero és una demostració més que és possible trencar el sostre de vidre en aquest àmbit. A més, fa evident la necessitat de la presència de la mirada femenina en la societat digital, sobretot en els continguts dels algoritmes i la intel·ligència artificial que gestiona la informació i la comunicació a les xarxes socials, l’administració pública electrònica i l’anomenat internet de les coses. Així mateix, els membres de la junta directiva d’Alumni UdL esperen que visibilitzar i reconèixer la trajectòria de Carretero també ajudi a posar un gra de sorra en l’impuls de vocacions de les joves en les carreres tecnològiques i a conscienciar-les que és una oportunitat laborar ja que actualment fan falta professionals de la tecnologia.

El Premi Alfons de Borja es va crear amb la voluntat de reconèixer persones o institucions que, amb el seu treball, “han contribuït al desenvolupament humà i social de la seua comunitat, des del punt de vista econòmic, polític, mediombiental, cultural i altres”, regint-se pels “valors d’igualtat, justícia, rigor i excel·lència”, segons les bases. Porta el nom del que va ser professor de Dret Canònic i vicecanceller de l’Estudi General de Lleida, Alfons de Borja, bisbe de València i papa Calixt III del 1455 al 1458. Els guardonats reben l’escultura El coneixement, creada expressament per a Alumni UdL per l’artista argentí establert a Lleida Miguel Ángel González. Així mateix, se’ls fa entrega d’una aquarel·la de Joaquim Ureña de temàtica universitària.

L’any passat va ser guardonat el director del Vall d’Hebron Institut de Recerca, Joan Xavier Comella. Entre els que el van precedir hi ha el piraguïsta olímpic Saül Craviotto i el president de Repsol, Antoni Brufau.

Una amant de la investigació de la intel·ligència artificial Carretero va estudiar Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió a l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida i s’ha especialitzat en projectes i intel·ligència artificial. Entre els anys 1996 i 2007, va ocupar diversos càrrecs de responsabilitat a IBM, a Espanya, diversos països de la resta d’Europa i Turquia. Des del 2007 treballa a la multinacional suïssa Roche, on actualment ocupa el lloc de cap de gestió de cartera de negoci de tecnologia aplicada a la investigació clínica, a Basilea. Està convençuda que la intel·ligència artificial “definirà el nostre futur i ens farà millors”.

‘El coneixement’ és l’escultura creada especialment per al Premi Alfons de Borja.

‘El coneixement’ és l’escultura creada especialment per al Premi Alfons de Borja.SEGRE

tracking