SEGRE

EXPOSICIÓ INAUGURACIÓ

Viñes, de concert a París

L’IEI exhibeix cartells originals restaurats de recitals del pianista lleidatà a la capital francesa || En els actes del 75 aniversari de la mort del músic

Inauguració de l’exposició de cartells de concerts de Ricard Viñes a París, ahir a l’IEI.

Inauguració de l’exposició de cartells de concerts de Ricard Viñes a París, ahir a l’IEI.IEI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut d’Estudis Ilerdencs va inaugurar ahir una exposició amb una quinzena de cartells originals restaurats d’anuncis de concerts que Ricard Viñes va oferir a París des de finals del segle XIX i fins al 1928. La mostra, titulada Ricard Viñes en concert: 30 anys de cartellisme a París (1898-1928), forma part del programa d’actes de l’Any Viñes, que va començar la primavera passada i en el qual es commemora el 75 aniversari de la mort del pianista lleidatà. Organitzada conjuntament per la Paeria i l’IEI, amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, estarà oberta al públic fins al 18 de novembre. La mostra exhibeix alguns dels cartells dels recitals que Viñes va oferir a la mítica sala Érard, situada al costat de la factoria d’aquesta saga familiar de constructors de pianos, que des del 1777 es comptaven entre els més innovadors i importants del moment. L’acte inaugural va comptar amb l’assistència de la regidora de Cultura, Montse Parra, i el vicepresident cinquè de la Diputació, Enric Mir, entre altres autoritats, al costat del comissari de la mostra, el musicòleg Màrius Bernadó, i la responsable de l’Auditori, Puri Terrado. Els cartells, alguns dels quals no s’havien exposat mai, procedeixen de l’Arxiu Municipal de Lleida (vegeu el desglossament).

Donació a Lleida dels hereus en el centenari del músic, el 1975 La família de Ricard Viñes, establerta a París, va preservar el seu llegat, des de partitures a programes de concerts, fotos, retalls de premsa, cartes, distincions i objectes personals. En ocasió del centenari del seu naixement, el 1975, els hereus van donar una part important d’aquest llegat a Lleida. L’Arxiu Municipal conserva més de 1.500 documents del músic, entre els quals aquests cartells, alguns dels quals exhibits per primera vegada.

Inauguració de l’exposició de cartells de concerts de Ricard Viñes a París, ahir a l’IEI.

Inauguració de l’exposició de cartells de concerts de Ricard Viñes a París, ahir a l’IEI.IEI

tracking