SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES CICLE

Tremp obre el 'Fem Dansa' amb un homenatge a la dona

La companyia valenciana Maduixa Teatre presenta l’obra sobre xanques ‘Mulïer’ || Distingida als premis Max i FiraTàrrega

Un centenar de persones van gaudir de l’espectacle diumenge al pavelló del Casal de Tremp.

Un centenar de persones van gaudir de l’espectacle diumenge al pavelló del Casal de Tremp.AYUNTAMIENTO DE TREMP

Creat:

Actualitzat:

La companyia valenciana Maduixa Teatre va protagonitzar diumenge a Tremp l’espectacle Mulïer, un singular homenatge a la dona amb dansa sobre xanques en la primera sessió del cicle Fem Dansa, un projecte impulsat per la conselleria de Cultura i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya per atansar aquest art a tots els públics i a tot el territori català. La capital del Pallars Jussà és l’única localitat lleidatana que participa en aquest projecte cultural des del seu inici, l’any 2016, amb una programació d’espectacles en la qual la dansa és la disciplina central. Les cinc ballarines de Maduixa Teatre van estrenar així la tercera edició del Fem Dansa amb un muntatge previst inicialment a l’exterior, a la plaça Capdevila, però que va haver de traslladar-se per la pluja al Casal.

Val a recordar que Mulïer es va presentar en l’edició del 2016 de FiraTàrrega, on va rebre el premi a la millor estrena del carrer, i posteriorment, el juny de l’any passat, va ser distingida amb dos premis Max de les arts escèniques d’Espanya, el de millor espectacle de carrer de l’any i millor composició musical per a espectacle escènic. Un centenar de persones va gaudir de la posada en escena de Mulïer, un homenatge simbòlic a totes les dones que durant segles d’opressió han lluitat i continuen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret a ballar i córrer lliurement pels carrers i places.

tracking