SEGRE

LITERATURA CERTAMEN

El Festival de Poesia de Lleida

Del 19 al 23 de novembre, amb debats, recitals, música i ‘combat’ poètic

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La segona edició del Festival Internacional de Poesia de Lleida, que se celebrarà del 19 al 23 de novembre, comptarà amb la participació de més de mig centenar d’autors, actors, periodistes, cantants i músics en una programació eclèctica amb una vintena d’activitats que es desenvoluparan a través de llenguatges diversos, des dels recitals i concerts fins als debats, conferències i un singular combat poètic. L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va presidir ahir a la Paeria la presentació del certamen i va destacar que “posarà el colofó al mes més literari de Lleida, després de la celebració el divendres 16 de novembre de la gala dels premis Vallverdú i Màrius Torres”. La nova directora del festival, la poeta i gestora cultural valenciana Àngels Gregori, va explicar que l’obra i la figura de Manuel de Pedrolo, en el centenari del seu naixement, i de Maria-Mercè Marçal, el 20è aniversari de la seua mort, seran els eixos d’una edició que també posarà la seua mirada en l’obra de la tarragonina Montserrat Abelló, de la qual també se celebra el centenari aquest any.

L’acte inaugural, al saló de ple de la Paeria, enfrontarà en un singular diàleg poètic l’actriu Mercè Sampietro, convertida en Maria-Mercè Marçal, amb l’escriptor Josep Vallverdú, transformat en Manuel de Pedrolo. El festival, en col·laboració de la Universitat de Lleida, també ha previst una jornada marçaliana, amb xarrades i debats en la qual participaran Lluïsa Julià, David Fernàndez, Najat el Hachmi, Bel Olid i Jordi Pàmias, entre d’altres.

El Festival de Poesia culminarà el novembre literari, després dels premis Vallverdú i Màrius Torres

Un altre punt destacat del programa serà el combat poètic que es viurà al Teatre de l’Escorxador entre un autor de tradició clàssica com Pere Gimferrer i un altre amb propostes més arriscades com Josep Pedrals. D’altra banda, en representació de les institucions col·laboradores, Generalitat i Diputació, Josep Borrell i Paco Cerdà van coincidir a destacar la difusió del festival entre els joves estudiants de Lleida amb activitats dirigides a alumnes de Secundària i recitals als instituts Gili i Gaya, Màrius Torres i Josep Lladonosa. La regidora de Cultura, Montse Parra, va reafirmar “l’aposta de la ciutat per la poesia després de recuperar fa dos anys aquest festival per donar-li un caire més modern”.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va presidir ahir a la Paeria la presentació del Festival de Poesia.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va presidir ahir a la Paeria la presentació del Festival de Poesia.XAVIER ALDOMÀ

tracking