SEGRE

ART PINTURA

Art de la Pobla de Segur en una església de Barcelona

La creadora Goretti Pomé pinta un mural tríptic a Santa Caterina dels Pares Dominics || L’obra porta per títol ‘Epíclesi’

L’artista de la Pobla de Segur Goretty, durant la seua intervenció a l’església barcelonina.

L’artista de la Pobla de Segur Goretty, durant la seua intervenció a l’església barcelonina.EDUARD LLORENS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Goretty és la firma artística de la creadora visual i poeta Goretti Pomé, nascuda a la Pobla de Segur, encara que actualment està establerta a Barcelona. Des del setembre la seua obra pot admirar-se a la reformada església del convent de Santa Caterina dels Pares Dominics, a Barcelona.

Es tracta d’un mural tríptic que ocupa el presbiteri, darere de l’altar, que fa referència a l’Esperit Sant i porta per títol Epíclesi, ja que Epíklesis és el nom que rep la invocació de l’Esperit Sant, segons Catalunya Religió. D’aquesta forma, l’obra de la lleidatana representa la invocació i la presència de l’Esperit Sant.

Els cercles representen el dinamisme de la Santíssima Trinitat, mentre que els set traços verticals (tres al plafó esquerre i quatre al dret) fan referència als set dons de l’Esperit Sant i recorden el descens de Jesús a la Terra. Sobre aquestes, l’artista ha escrit vint paraules, els vint misteris del Rosari, “compendi de l’Evangeli”.

Alhora, aquests vocables permeten resseguir la vida de Jesús i Maria. Al centre es troba representada l’Eucaristia i, finalment, les tonalitats blaves i blanques de la pintura, vinculades a les tonalitats del vestit de la talla de la Verge, dialoguen amb la llum que penetra a l’interior del temple a través de la rosassa.

Es tracta d’“una obra d’art contemporani dins d’una església neogòtica”, va explicar la mateixa artista lleidatana en declaracions a SEGRE, que va afirmar que “treballar en un format tan gran ha sigut tot un repte”. No en va els laterals mesuren més de 6 metres i la part central, 4.

tracking